Kırmızı kartların havada uçuştuğu maçta Roma galip geldi

22.08.2021 - 22:57 | Son Güncellenme: 22.08.2021 - 23:30

Son dakika haberleri... Serie A'nın 1. haftasında AS Roma, Olimpiyat Stadı'nda Fiorentina'yı 2-1 mağlup etti. İşte detaylar...

Kırmızı kartların havada uçuştuğu maçta Roma galip geldi

AJANSSPOR - HABER

 

İtalya'da Serie A heyecanı başladı. Yeni günün kapanış maçında, AS Roma evinde Floransa temsilcisi Fiorentina'yı 2-1 mağlup etti. Maçın başında Fiorentina kalecisi Bartlomiej Dragowski'nin kırmızı kart görmesi teknik direktör Vincenco Italiano'nun elini bağladı. Jose Mourinho'nun Roma'sı, Mkhitaryan'ın attığı golle henüz 26. dakikada öne geçti. Ancak, maçın 2. yarısında da Roma'dan Zaniolo kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bıraktı. 

Fiorentina'dan zorunlu değişiklik

Maçın henüz 17. dakikasında kırmızı kart görerek oyundan atılan Fiorentina kalecisi Dragowski, takımını müsabakanın büyük bölümünde 10 kişi bıraktı. Dragowski'nin oyundan atılmasıyla beraber, Fiorentina Teknik Direktörü Italiano, Callejon'u kenara alıp; kaleci Terracciano'yu maça almak zorunda kaldı. Bu değişiklikten sadece 9 dakika sonra Mourinho'nun ekibi bu fırsatı iyi değerlendirip, Fiorentina'ya karşı 1-0 öne geçti. 

Vlahovic de kaçırdığı gole inanamadı!

Maçın ikinci yarısında ise ibre Fiorentina tarafına döndü. 10 kişilik Floransa temsilcisi, AS Roma'ya karşı deplasmanda üstünlük kurdu. Maçın 52. dakikasında Romalı Nicolo Zaniolo takımını 10 kişi bırakınca Roma için iyice tehlike çanları çalmaya başladı. Maçın 56. dakikasında, Fiorentina'nın Sırp yıldızı Dusan Vlahovic; Roma ceza sahasında topla buluşup Rui Patricio ile karşı karşıya kaldı. Topu Rui'nin soluna atan yıldız futbolcu, kaçırdığı gole kendisi de inanamadı. Uzun süre Rui'ye bakan Vlahovic, daha sonra görev alanına yöneldi.

Gol geliyorum dedi!

Art arda gelen Fiorentina atakları 60. dakikada golle sonuçlandı. Fiorentinalı Pulgar'ın pasında topla buluşan Milenkovic, düzgün bir vuruşla maçın yıldız ismi Rui Patricio'yu çaresiz bıraktı. Bu golle beraber Floransa tarafı maçı 1-1'e getirdi. 

İlk maçta Tammy şov

Fiorentina'nın beraberlik golüyle dumura uğrayan Roma tarafı, Tammy Abraham'ın ikinci asistiyle yeniden maça tutundu. Mkhitaryan'ın topuna hareketlenen Tammy, topu daha müsait pozisyondaki Jordan Veretout'a gönderdi. Veretout'a da topu boş kaleye göndermek kaldı. Golden sonra yardımcısının bayrağına hareketlenen maçın hakemi, önce golü vermeyip VAR incelemesine başvurdu. VAR'dan sonra gole hükmedince Roma Olimpiyat Stadyumu'nda taraftar büyük seviç yaşadı. 

Maçın son 10 dakikasında Roma bir gol daha buldu. 2. golü atıp takımını tekrar öne geçiren Jordan Veretout, 3. golde de sahneye çıktı. Takımın yeni santrforu Shomurodov'un asistinde topla buluşan Veretout, Fiorentina ağlarına bir gol daha gönderdi. Bu gol aynı zamanda maçın skorunu da belirledi. 

 

Bu sonuçla beraber AS Roma, pazar gününü 3 puanla 3. sırada tamamlarken; Fiorentina, 18. sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler