Kıvılcım Kaya rekor kırdı

24.06.2017 - 21:39 | Son Güncellenme: 24.06.2017 - 21:39

Atletizmde, Finlandiya'da yapılan Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig mücadelesinin ikinci günü tamamlandı.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Vaasa kentindeki Carl Stadı'nda düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde Türk atletler, 21 yarışmanın 11'inde podyuma çıktı. 175 puanla lider durumdaki İsviçre'nin üç puan gerisinde yer alan Türkiye, Süper Lig'e yükselmek için avantaj yakaladı.

Kadınlar çekiç atmada piste çıkan Kıvılcım Kaya, 69.75'lik derecesiyle, erkekler 5 bin metrede mücadele eden Ali Kaya da 13.36.75'lik zamanlamasıyla kürsünün zirvesine çıktı ve Türkiye'ye 12 puan kazandırdı. 23 yaşındaki Kıvılcım Kaya, şampiyona rekoru kırdı.

Erkeklerde 100 metrede Emre Zafer Barnes, 400 metrede Batuhan Altıntaş, bin 500 metrede Levent Ateş, 400 metre engellide Yasmani Copello Escobar, çekiç atmada Eşref Apak, gülle atmada Osman Can Özdeveci ile kadınlarda cirit atmada Eda Tuğsuz alanlarında ikinciliği elde etti ve podyumdan 11 puanla ayrıldı.

Kadınlarda 3 bin metrede yarışan Özlem Kaya ile 3 bin metre su engellide mücadele eden Tuğba Güvenç, en iyi üçüncü derecenin sahibi olarak milli takımın hanesine 10 puan yazdırdı.

Milli atletlerin ortaya koyduğu performansla liderlik için büyük avantaj sağlayan Türkiye, günün son müsabakası 4x100 bayrak yarışında dokuzuncu olunca, bu mücadeleyi ilk sırada tamamlayan İsviçre puan tablosunun zirvesine çıktı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Günün sonunda yaşadığımız şanssızlığa karşın hala şampiyonluk için iddialıyız. Son günde yarışmalarında İsviçre'yi geçip şampiyon olarak Süper Lig’e gideceğiz ve ülkemize Ramazan Bayramı hediyesi vereceğiz. Çocuklarımızın hepsini kutluyorum. Harika yarıştılar. Onlarla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

12 ülkenin katıldığı mücadelede toplam puan üzerinden ilk 3'e giren ülkeler, Süper Lig'e yükselecek. Son 3 sırayı alanlar ise 2. Lig'e düşecek. Ülkeler, kadınlar ve erkeklerde her branşta tek atletle yarışıyor.

Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig mücadelesi yarın yapılacak müsabakalarla sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler