Deniz Saypınar kimdir? American Airlines'a neden alınmadı? Mesleği ne?

09.07.2021 - 17:06 | Son Güncellenme: 09.07.2021 - 17:21

Amerika'da vücut geliştirme sporuyla uğraşan Deniz Saypınar, bir gün önce American Airlines uçağına alınmadı. Bundan ötürü, Deniz Saypınar kimdir aramaları yapılıyor. İşte detaylar...

Deniz Saypınar kimdir? American Airlines'a neden alınmadı? Mesleği ne?

AJANSSPOR - MAGAZİN

 

Amerika'da vücut geliştirme sporuyla uğraşıp, YouTube kanalında tavsiye içerikli videolar hazırlayan Deniz Saypınar bir gün önce uçağa alınmadı. Ünlü vücut geliştirmecinin Texas'tan Miami'ye giden American Airlines uçağına alınmaması sosyal medyada trend haline geldi. "Ben kadınım ve kadınlığımı göstermek istiyorum" şeklinde konuşan sporcunun açıklamaları viral oldu. Diğer taraftan, Deniz Saypınar'ın neden American Airlines uçağına alınmadığı da merak edilenler arasında. İşte detaylar...

Deniz Saypınar kimdir?

Deniz Saypınar, 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Türkiye'de eğitim hayatını tamamlayıp; vücut geliştirme sporuna yöneldi. IFBB'de çeşitli başarılar elde ettikten sonra Türkiye'den Amerika'ya taşındı. Buradan YouTube kanalına özel tavsiye niteliğindeki videoları çekmeye devam ediyor. Binlerce takipçisi bulunan Saypınar, bir dönem "Kim Milyoner Olmak İster?" adlı yarışma programına da katılmıştı. 

American Airlines uçağına alınmadı

Bir gün önce American Airlines'ın Miami uçağına alınmayan Deniz Saypınar, tekrar gündeme oturdu. İddiaya göre, uçak firması; Saypınar'ın kıyafetini fazlasıyla müstehcen bulup uçağa almama kararını 25 yaşındaki sporcuya iletti. Ünlü vücut geliştirmeci ise, uçağa alınmayışının ardından ağlamaklı ifadeyle bir video çekti. 

"İslam ülkesinden taşındım..."

İslam ülkesinden taşındım çünkü kadınlar ikinci ya da üçüncü hatta sınıfsız bir şekilde yaşıyorlardı. Ancak burada da yine bu yaşanıyor. Kendimi gücenmiş hissediyorum. Beni Amerika Birleşik Devletlerinde resmen ama resmen bu şortu giydiğim için almadılar uçağa.

"Ne giyeceğimi bilecek kadar medeniyim..."

Türkiye’de büyüdüm. Bu ülkede şeriat yok ancak İslam yanlısı bir ülke. Ben kadınım ve kadınlığımı göstermeyi seviyorum, ne giyeceğimi bilecek kadar medeniyim. Burada kadınlara, biseksüellere, translara ya da geylere yapılan baskı çok fazla. Burada işinizden ya da motivasyonunuzdan bahsetmiyorum, direkt olarak hayatınızdan bahsediyorum.

"Hayvandan ne farkınız kalır?"

Bu nedenle cinsiyetinizden dolayı bir sınıfa ait olmadığımız bir ülkeye taşındım. Belki Türkiye tatil ya da seyahat için iyi ancak yaşamak için çok zor. Hiçbir şekilde kot şort giydiğim için tehdit edilmemeliyim. Kendinizle ilgili herhangi bir söz hakkına sahip değilseniz hayvandan ne farkınız kalır?

American Airlines'ın kıyafet tutumu

Amerika'nın ünlü uçak firması American Airlines'a kıyafeti nedeniyle takılan tek kişi Deniz Saypınar değil. Bu durumun kurallarıyla zıtlaştığını ve Kovid-19'dan ötürü ekstra önlem alındığını ileri süren yetkililer; spor tayt kıyafetine dahi izin vermiyor.

Instagram'da takipçi yağdı

Bu olaydan önce 1 milyonun altında takipçisi bulunan Deniz Saypınar, American Airlines'la yaşadığı tatsız olayı hikayeleştirmesinden sonra 1 milyon takipçiyi aştı. Amerika ve Türkiye'deki kullanıcılar, vücut geliştirme sporcusuna hak verip, Saypınar'ın yanında olduklarını iletti. 

Saypınar'ın başarıları

Uzun yıllardır vücut geliştirme sporuyla uğraşan Deniz Saypınar'ın bu kategorideki başarıları şu şekilde:

  • 6 Kez Türkiye Şampiyonluğu
  • 2015 - IFBB Dünya 4.cüsü
  • 2016 - IFBB Dünya İkincisi (Gümüş Madalya)
  • 2016 - IFBB Avrupa 4.cüsü (Kupa)
  • 2017 - IFBB Olympia Amateur (Altın Madalya)
  • 2017 - IFBB Arnold Classıc Europe (Gümüş Madalya)
  • 2017 - IFBB Ben Weıder Legacy Elite Cup (Gümüş Madalya)
Senin için hazırladığımız haberler