Kıyamet yoklamaları!

09.11.2015 - 15:32 | Son Güncellenme: 09.11.2015 - 15:32

Oynanan kötü futbol nedeni ile teknik adam zorlayan takım Fenerbahçe.. Pereira gerçekten sıkıntılı. Bu duruma neden; bir kez daha samimi olarak yineliyorum Van Persie'nin formsuzluğudur! İngiltere'de kızağa çekilmesi sorun olamazdı, olmadı ama bizde kıyamet kopar!

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray çekişmesinin kızıştığı bir öncelik var ligimizde. Trabzonspor yine sıkıntılı bir döneme girdi. Şota da takımını gelişen ortam nedeniyle sahada farklı tutamadı. Başkası olsa çoktan güle güle diyebilirlerdi!
Süleyman Hurma ile de kan tutmadı! Çünkü ellerinde iyi bir kadro var ama sonuçlar umutsuz! Geriye başkanın hakemlerle yaşadığı sorunun getirisi kalıyor ki sosyal anlamda en koyu Trabzonlu'yu dahi üzdü. 

Oynanan kötü futbol nedeni ile teknik adam zorlayan takım Fenerbahçe.. Pereira gerçekten sıkıntılı. Bu duruma neden; bir kez daha samimi olarak yineliyorum Van Persie'nin formsuzluğudur!
İngiltere'de kızağa çekilmesi sorun olamazdı, olmadı ama bizde kıyamet kopar! O da bunu görüyor ve her hali ile formsuzluğunu sahaya negatif yansıtmaya devam ediyor. Fernandao ağzıyla kuş tutsa bu arkadaşına üstünlük sağlayamayacak. İşte geçmiş kariyer gücünün ülkemizdeki medya ve futbol çevreleri ile ortaya koyduğu ağırlık, teknik adam başını yiyebilecek dengesiz ortam buna denir!

Beşiktaş ise zor da olsa Bursaspor'u yenerek önemli bir engeli aştı! Ancak Şenol Güneş'in açıklamaları dikkat çekici. Sosyal olgularımızı da içine alan hatta siyasal dokunmalar zorunda kalan yakınlaşmaları, onu aydınlatıcı konuşmalarına karşın zorda bırakabilir! Eğitimci olarak etkileniyor ve açık açık bunu ilgili yerlere mesaj olarak ulaştırmaya çalışıyor. Bu anlamda yıllarca acı çeken ve hedef alınan eğitici ve dürüst yanımız hiç konuşulmaz. Sahada başarı getiren teknik direktörün mesleğine olan bağlılığı, saygısı ve bilgeliği dikkate alınmaz. Tam tersi, bir yerlere çekilmeye çalışılır! Hiçbir zaman hiçbir şekilde liderler asla herkesi mutlu edemezler! O da takımının lideridir ve sıkıntısını mutlaka izah etmek durumundadır! Samimi ilgi duymak lazım!

Beşiktaş'ta Quaresma ve Gökhan Töre birlikteliği kanatları kilitliyor. Çok sayıda orta ve ters kanat takibi yok. Her iki kanat sadece kendilerine dripling ve çalım ile zaman kaybettiren, top kaybına neden olan görüntü içinde olunca Gomez üç kişinin arasında kalan ve kilitlenen santrafor oluyor. Doğrusu Olcay 15 dakikada çok önemli işler yaptı ve oyunun kazanılmasında önemli rol oynadı. Nani ve Volkan ikinci yarılarda Fenerbahçe'ye sürat, dripling, pozisyon getiriyor. Beşiktaş'ta ise Necip sigorta oluyor .

Galatasaray'da Selçuk ve Hakan oyundan çıktıktan sonra uzatmalarda verilen üç puan şaşkınlık yarattı. Böylece Avrupa kupalarında oynayan takımların genelde lig karşılaşmalarında teklediğini ve yorgunluğun sonuçlara yansıdığını Avrupa'nın öteki takımlarında da görüyoruz. Bu nedenle alternatif, oyun koparacak futbolculara çok ihtiyaç var. Bizde bazı futbolcular pas tutana kadar kulübeye mahkum ediliyor. Hatta öylesine ki taraftar dahi onları adeta unutuyor.

İyi bir yorumcu ve medya gözlemcisi en çok şuna dikkat etmelidir. Teknik direktöre 11 yapmak olmaz. Çünkü ne yaparsanız, ne düşünürseniz düşünün takımın teknik sorumlusu teknik direktörüdür. Bizim futbol dünyamızda sonuç ters olunca ilk sözümüz buraya oyuncu lazım. Ya da bunu niye oynatmıyor oluyor! Özel ve kaygısal bir nedeni yoksa teknik adamın oyun taktiği önemlidir. O, hafta içi çalışma ile mental antrenmanla oyuncusunu seçer ve hazırlar.

Ben her geçen gün ağırlaşan ve saha dışı ağır sorunlarla boğuşan kulüplerimizin aslında rekabet adına kıyamet senaryoları üreten sanal söylemlerle de başa çıkmak zorunda olmaları gerektiğini hatırlatarak futbolcuları işlerine daha profesyonelce sarılmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü futbol ülkemizde hala en çok sevilen ve ilgi duyulan eğlencemizdir.

Senin için hazırladığımız haberler