Kızılyıldız, Facundo Campazzo'ya 1.8 miyon Euro teklif etti

Burak Alaca
07.12.2022 - 13:43 | Son Güncellenme: 07.12.2022 - 15:02

Euroleague'in büyük ekiplerini peşinden koşturan Arjantinli gard Facundo Campazzo için ilk resmi teklif Sırp temsilcisi Kızılyıldız'dan geldi.

Kızılyıldız, Facundo Campazzo'ya 1.8 miyon Euro teklif etti

AJANSSPOR-HABER

NBA ekibi Dallas Mavericks tarafından oynadığı yalnızca 8 maçın ardından serbest bırakılan Facundo Campazzo'nun durumunu Türk Hava Yolları Euroleague takımları yakından takip ediyor. Adı ciddi şekilde eski takımı Real Madrid ile anılan 31 yaşındaki oyun kurucuya ilk teklif Kızılyıldız'dan geldi.

Kızılyıldız gözünü kararttı

Kızılyıldız oyuncu cephesine oldukça bonkör bir teklif iletti. Eurohoops'tan Aris Barkos'ın haberine göre Sırp ekibi oyuncuya sezon sonuna kadar 1.8 milyon Euro ve oyuncunun Real Madrid'e NBA çıkışından kalan 2.6 milyon Euro'luk borucunun büyük bir bölümünü ödemeyi teklif etti. 

Başkan ağırdan aldı

Kızılyıldız Başkanı Nebosja Covic, Mozzart Sport'tan Djordje Matic'e verdiği demeçte Campazzo transferinin henüz netleşmediğini "Şu an kutlayacak ya da üzülecek bir durum yok. Şu anda yaklaşık 10 oyuncuyla görüşüyoruz. Herhangi bir isim öğrenmek istiyorsanız resmi açıklamayı beklemeniz gerek." cümleleriyle ifade etti.

İlgini Çekebilir
Chus Mateo'dan Campazzo'ya: "Keşke bizimle olsa"
Habere Git

Real Madrid'e giderse parayı unutacak

Marca gazetesinin haberine göre yıldız oyuncuya sezon öncesi Dallas Maverick ile anlaşmadan önce eski takımı Real Madrid yıllık 1.6 milyon Euro'dan çok yıllı bir kontrat önerdi. Campazzo teklifi Real Madrid'e NBA çıkışından kalan 2.6 mliyon Euro'luk borcu ve İspanya'daki vergi prosedürünü düşünerek redddetti. 31 yaşındaki gard mevcut durumda Real Madrid ile sözleşme imzaladığı takdirde yıllık gelirinin %45'i vergiye gidecek. 

Başka bir takım Real Madrid yolunu açabilir

Amerika macerası öncesi uzun yıllar İspanya'da forma giyen Facundo Campazzo, eğer başka bir Euroleague takımında sezon sonuna kadar oynarsa Real Madrid'e dönebilir. İspanya'daki prosedüre göre Campazzo eğer başka bir ülkede 5 ay maaş alırsa, döndüğünde yabancı statüsünden vergilendiriliyor. Bu da oyuncudan alınacak verginin %45'ten %22'ye düşeceği anlamına geliyor.

Chus Mateo: "Umarım aramıza katılır"

Oyuncunun olası dönüşü hakkında İspanyol Radyo Vamos'a açıklamalarda bulunan Real Madrid koçu Chus Mateo "Campazzo her zaman burada bizimle olan bir oyuncu. Real Madrid taraftarları, çalışanları ve takım arkadaşları tarafından çok seviliyor. Facu ile ilgili en iyisini diliyorum, umarım bize katılır." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Olimpia Milano'dan Campazzo iddialarına yanıt!
Habere Git

Milano yalanladı

Geçtiğimiz hafta İtalyan ekibi Olimpia Milano'nun Facundo Campazzo ile 3 yıllığına anlaştığı iddiaları gündeme geldi. Haber hızla yayılmaya devam ederken aynı gün Milano cephesinden yalanlama geldi. İtalyan yöneticiler, oyuncunun Real Madrid ile olan karmaşık durumunun farkında olduklarını ve ortada bir anlaşma olmadığını belirtti.

Fenerbahçe ile adı anıldı

Sezon başında henüz kulüp bulamadığı dönemde oyuncunun Fenerbahçe, Real Madrid ve Partizan'ın radarında olduğu söylentileri çıktı. Sarı lacivertlilerin Arjantinli yıldıza 3 milyon Euro teklif ettiği iddiaları ortada dolaşırken, Campazzo o dönem tercihini NBA'de kalmaktan yana kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler