Kızılyıldız, Facundo Campazzo'nun ardından Milos Teodosic'i transfer etmek istiyor

Burak Alaca
17.12.2022 - 20:52 | Son Güncellenme: 18.12.2022 - 03:21

Euroleague ekiplerinden Kızılyıldız, Facundo Campazzo ile anlaşma sağlamasının ardından Virtus Bologna forması giyen Sırp gard Milos Teodosic ile de önümüzdeki sezon için anlaşma aşamasına geldi.

Kızılyıldız, Facundo Campazzo'nun ardından Milos Teodosic'i transfer etmek istiyor

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları'nın Euroleague'in formda ekiplerinden Kızılyıldız, ses getirecek transfer üzerinde çalışıyor. Son 15 gündür basında Sırp ekibinin Facundo Campazzo ile görüştüğü yer alıyor. Bugün ortaya çıkan haberlere göre ise Kızılyıldız başkanı Nebosja Covic, gelecek sezon için Virtus Bologna'nın Sırp gardı Milos Teoodosic ile anlaşmaya vardı.

Real Madrid teklifi karşılamadı

Facundo Campazzo'nun Avrupa haklarını elinde bulunuduran Real Madrid'in Arjantinli oyuncuya gelecek her teklifi karşılama hakkı bulunuyordu. Eurohoops'tan Aris Barkas'ın haberine göre Real Madrid, 10 günlük karşılama süresi içerisinde Kızılyıldız'ın Campazzo'ya yaptığı teklifi karşılamadı ve önceliğini kaybetti. 

Kızılyıldız'dan cazip teklif

Kızılyıldız, Campazzo için oldukça bonkör bir teklif yaptı. Teklife göre oyuncunun Real Madrid'e NBA çıkışından kalan 2.5 milyon Euro borcun büyük bir kısmını Sırp kulübü karşılarken, oyuncu ayrıca sözleşmeden bu sezon 1.8, önümüzdeki sezon da 2.5 milyon Euro kazanacak.

İlgini Çekebilir
Kızılyıldız, Campazzo için kesenin ağzını açtı!
Habere Git

Vildoza'dan işaret

Sezon başladıktan kısa süre sonra NBA'den Avrupa'ya dönüp Kızılyıldız'la sözleşme imzalayan Arjantinli gard Luca Vildoza, milli takımdan arkadaşının Kızılyıldız'a transfer olacağını doğrular nitelikte bir Instagram hikayesi attı. İkilinin fotoğrafı olan hikayede Campazzo'nun üzerinde Kızılyıldız forması var.

Kızılyıldız Başkanı Teodosic'i açıkladı

Kızılyıldız Başkanı Nebosja Covic bugün Sputnik Portal'a verdiği röportajda "Teodosic ile bu sezon için görüştük fakat başarılı olamadık. Teo ile anlaşmıştık fakat Virtus Bologna'yı ikna edemedik. Kendisiyle önümüzdeki sezon için prensip anlaşmamız var. Eğer bir sakatlık olmazsa transfer gerçekleşecek. Biliyorsunuz o kariyerinin artık sonlarında." dedi.

Avrupa'ya bir sürprizle döndü

Milos Teodosic 2019-2020 sezonunda NBA'den ayrıldığında ismi birçok Euroleague takımı ile anılırken EuroCup ekibi Virtus Bologna'ya sürpriz bir imza attı. Burada 4. sezonunu oynayan oyuncu geçtiğimiz yıl Bologna'nın Finalde FruttiExtra Bursaspor'u yenerek EuroCup zaferine ulaştığı karşılaşmada "Maçın En Değerli Oyuncusu" seçildi.

İlgini Çekebilir
Chus Mateo'dan Campazzo'ya: "Keşke bizimle olsa"
Habere Git

Euroleague efsanesi

Daha önce Euroleague'de Olympiakos ve CSKA Moskova formaları giyen Milos Teodosic, verdiği fantastik paslar ve oyun zekâsıyla basketbolseverlerin aklına kazındı. 2010'da Olympiakos forması giyerken Euroleague'de "Sezonun En Değerli Oyuncusu" seçilen Teodosic, 2015-2016 sezonunda da CSKA Moskova ile finalde Fenerbahçe'yi geçerek Avrupa'nın bir numaralı kupasında şampiyonluk yaşadı. 

Mevcut gard rotasyonu üst seviye

Kadrosuna elit gard eklemeleri yapmanın peşinde olan Kızılyıldız'ın bu pozisyondaki oyuncuları Luca Vildoza ve Nemanja Nedovic, oldukça iyi bir sezon geçiriyorlar. Luca Vildoza, Sırp ekibinin formasıyla 11 maça çıkarken 14.5 sayı, 4.2 asist ortalamaları ile üst düzey bir performans sergiledi. Son sezonlarda geçirdiği sakatlıklar sebebiyle istikrarlı olarak forma giyemeyen Nemanja Nedovic ise Kızılyıldız formasıyla kendini yeniden buldu. 31 yaşındaki oyuncu bu sezon 10 maçta forma giyerken, 13.9 sayı, 2.9 asist ortalamaları tutturdu.

Senin için hazırladığımız haberler