Kızılyıldızlı oyuncular Valencia maçına "Özgür Campazzo" yazılı tişörtlerle çıktı

Burak Alaca
07.01.2023 - 18:17 | Son Güncellenme: 07.01.2023 - 19:00

Euroleague'in Kızılyıldız'a verdiği transfer yasağı kararı Sırp kulübünün büyük tepkisini çekti. Kızılyıldız 28 Şubat'a kadar Euroleague kadrosuna oyuncu ya da antrenör kaydedemeyecek.

Kızılyıldızlı oyuncular Valencia maçına "Özgür Campazzo" yazılı tişörtlerle çıktı

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague yönetimi Kızılyıldız'a Finansal İstikrar ve Adil Oyun Düzenlemeleri kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 28 Şubat 2023'e kadar transfer yasağı ve 25 bin Euro para cezası verdi. Bu karar sonrası takıma geçtiğimiz haftalarda katılan Arjantinli yıldız Facundo Campazzo'nun Euroleague kadrosuna kaydı yapılamadı.

Oyunculardan karara protesto

Euroleague'de dün gece Kızılyıldız'ın Valencia karşısında oynayacağı maç öncesinde Sırp ekibinin oyuncuları ısınmaya "Free Campazzo" (Campazzo'yu özgür bırakın) yazılı tişörtlerle çıktı. 

Facundo Campazzo: "Bu durumdan yoruldum"

Kararda değişikliğe gidilmediği takdirde şubat sonuna kadar Euroleague'de forma giyemeyecek olan Campazzo sosyal medyadan "Tüm bu durumdan çok yoruldum. Sizden tek ricam oynamama izin vermeniz." şeklinde isyan etti.

İlgini Çekebilir
Kızılyıldız'da gard operasyonu!
Habere Git

Sürpriz şekilde Kızılyıldız'ı seçti

NBA'den Avrupa dönüş kararı aldıktan sonra Facundo Campazzo'nun adı Real Madrid, Olimpia Milano, Partizan ve Fenerbahçe Beko gibi ekiplerle ciddi şekilde anıldı. Arjantinli oyuncu yaklaşık 1 ay önce sezonun geri kalanı için 1.8 milyon Euro karşılığında sürpriz şekilde Kızılyıldız'la anlaştı.

Ligde iki maçta oynadı

Facundo Campazzo, Kızılyıldız formasını Adriyatik Ligi'nde 2 maçta terletti. Kazanlılan Borac ve Split maçlarında oynayan Arjantinli ortalama 21.5 dakika süre alırken 9.5 sayı, 4.5 asist ile etkili oynadı.

Covic Partizan'a ateş püskürdü

Aldıkları ceza hakkında konuşan Kızılyıldız Başkanı Nebojsa Covic, ezeli rakipleri Partizan'ın başkanı Mijailovic'e "Sürekli Kızılyıldız’a zarar vermeye çalışıyor, bir devlet projesi olduğumuzu iddia ediyor. Sonra devlet başkanı çıkıyor ve Campazzo transferinin, Partizan’ın bütçesinin 4/5’i kadar olduğunu söylüyor. 2020-21’de üç kupa birden kazandık ve aniden finansal sorunlara girdik. Bu, Kızılyıldız’a karşı kirli bir yaklaşımdır. Devletle anlaşma yapacak arabalarımız ya da sigortamız yok.” şeklinde yüklendi.

İlgini Çekebilir
Kızılyıldız, Campazzo için kesenin ağzını açtı!
Habere Git

Takımın yıldızı sakatlandı

Ekim ayının ortalarında Kızılyıldız'a katılan bir diğer Arjantinli gard Luca Vildoza gösterdiği performans ile Sırp ekibinin çıkışındaki en kilit oyuncu oldu. Euroleague'de "Aralık Ayının En Değerli Oyuncusu" seçilen Vildoza, geçtiğimiz hafta oynanan Barcelona maçının başında bir Hamstring sakatlığı geçirdi ve 1 ay parkelerden uzak kalacak.

Ivanovic takımı kendine getirdi

Sezon içinde Vladimir Jovanovic'in yerine göreve deneyimli koç Dusko Ivanovic'i getiren Kızılyıldız ciddi bir çıkış yakaladı. Sezona 1-6'lık derece ile başlayan Sırp devi koç değişikliği sonrası çıktığı 10 maçtan ise 8 galibiyet çıkardı ve ligde orta sıralara tırmandı.

Senin için hazırladığımız haberler