Avrupa Voleybol Şampiyonası | Hollanda'yı mağlup eden Türkiye son 16 turunda

24.08.2021 - 19:05 | Son Güncellenme: 24.08.2021 - 20:58

Voleybol haberleri... A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Şampiyonası B Grubu maçında Hollanda'yı mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi.

Avrupa Voleybol Şampiyonası | Hollanda'yı mağlup eden Türkiye son 16 turunda

AJANSSPOR - HABER 

 

2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Hollanda'yı 3-0 yenen A Milli Takım, D Grubu'nu lider tamamlayarak son 16'ya kaldı.

 

Filede tartışmasız hakimiyet

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda grup aşamasını liderlikle tamamladı. D Grubu'nda 5 maça çıkan milliler, bugün grupta liderlik mücadelesi verdiği Hollanda'yı salondan sildi. 3-0'lık galibiyetle sona eren karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşandı. Peki, A Milli Kadın Voleybol Takımımız, son 16'da hangi takımla eşleşecek? İşte cevabı...

Son 16'da hangi takımla eşleşeceğiz?

CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın statüsüne göre, grubunu liderlikle tamamlayan ekipler, karşı grubu 4. sırada tamamlayan ekiple eşleşiyor. Türkiye'nin yer aldığı D Grubu'ndaki ülkelerin, B Grubu'ndaki ülke takımlarıyla eşleşeceği turnuva öncesinde biliniyordu. B Grubu'ndaki maçlar henüz tamamlanmadığı için Türkiye'nin rakibi henüz belirlenmedi. Yine de, karşı grupta şimdilik Çekya 4. sırada bulunuyor. 

Guidetti, "Liderlikle tamamlamak istiyoruz" demişti

Bir gün önceki Finlandiya maçından sonra açıklamalarda bulunan Başantrenör Giovanni Guidetti, Hollanda maçına ilişkin:  "Yarın (bugün) tabii ki çok önemli bir maç oynayacağız. Çünkü kazanan grubu birinci sırada tamamlayacak ve karşı grubun dördüncüsü ile oynayacak. Biz iyi oyunumuzla kazanıp liderlikle grubu tamamlamak istiyoruz" demişti.

5'te 5!

Avrupa Voleybol Şampiyonası'na D Grubu'ndan katılan Filenin Sultanları, turnuvanın ilk maçında ev sahibi Romanya ile karşılaşmış ve bu maçı 3-1'le kazanmıştı. Devam eden süreçte, Ukrayna'yı 3-0; İsveç'i 3-0, Finlandiya'yı 3-0 ve son olarak Hollanda'yı da 3-0 mağlup etmeyi başardılar. Turnuvada 5 maça çıkan milliler, 5 maçın 5'ini de kazamasını bildi. 

Senin için hazırladığımız haberler