Eski Fenerbahçeli Kjaer, Trabzonspor'un Eski Golcüsü Cornelius'a Hayret Etti

Akın Ungan
22.11.2022 - 20:20 | Son Güncellenme: 22.11.2022 - 20:39

Dünya Kupası'nda Danimarka ile Tunus 0-0 berabere kaldı. Eski Fenerbahçeli Kjaer, Trabzonspor'dan transfer olan Cornelius'un kaçırdığı gole hayret etti.

Eski Fenerbahçeli Kjaer, Trabzonspor'un Eski Golcüsü Cornelius'a Hayret Etti

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası D Grubu'nda Danimarka ile Tunus karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleden gol sesi çıkmazken iki taraf da sahadan 1'er puanla ayrıldı. Karşılaşmanın ardından Danimarka kaptanı Simon Kjaer, Andreas Cornelius'a eleştiride bulundu.

Kjaer, Cornelius'un kaçırdığı gole hayret etti

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Simon Kjaer, sezon başında Trabzonspor'dan Kopenhag'a transfer olan Andreas Cornelius'un kaçırdığı golle ilgili konuştu. Mücadelenin 70. dakikasında arka direkte, topu boş kaleye gönderemeyen Cornelius, takımına 3 puanı kazandıramamıştı.

"Bu golü nasıl kaçırdı..."

Simon Kjaer, 29 yaşındaki golcünün kaçırdığı pozisyon hakkında, "Cornelius bu golü nasıl kaçırdı merak ediyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'ye 12.5 milyon Euro kazandırdı

Milan'ın başarılı stoperi Simon Kjaer, 2015-2017 yılları arasında Fenerbahçe forması giydi. Sarı-Lacivertliler'in Lille'den 7.65 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Kjaer, çıktığı 88 maçta 5 kez rakip fileleri havalandırdı, 2 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Defans oyuncusu, 14 maçta sarı, 1 maçta ikinci sarıdan kırmızı, 1 maçta ise direkt kırmızı kart gördü. Kjaer, Temmuz 2017'de La Liga temsilcisi Sevilla'ya 12.5 milyon Euro karşılığında imza attı.

Şampiyonlukta rol oynadı, futbola başladığı kulübe döndü

Kjaer gibi Andreas Cornelius'un da yolu Türkiye'den geçti. Geçen sezon Trabzonspor'da gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken ve şampiyonluğa büyük katkı sunan golcü oyuncu, Ağustos 2021'de Parma'dan 5.12 milyon Euro'ya transfer edildi. Bordo-Mavili forma ile 49 maçta 20 gol, 9 asist kaydeden Danimarkalı santrfor, bu sezonun başında futbola başladığı kulüp olan Kopenhag'a döndü. Trabzonspor'u UEFA Şampiyonlar Ligi Elemeleri'nde geçen Kopenhag, Karadeniz ekibine Cornelius için 6 milyon Euro ödedi.

Önce - Sonra...

Öte yandan maçın 65. dakikasında yerini Jensen'e bırakan Simon Kjaer'nın, çıkarken kaptanlık pazubandını Christian Eriksen'in koluna takması sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Futbolseverler, yaklaşık 17 ay önce Eriksen'in maç esnasında kalp krizi geçirdiği anları ve o sırada kaptan Kjaer'nın arkadaşına yardım çabaları hatırlattı ve ikilinin turnuvada yan yana geldiği anları "Dünya Kupası'nın en güzel görüntüsü" olarak nitelendirdi.

Senin için hazırladığımız haberler