Danimarka'da Kjaer sakatlandı, Nelsson ilk 11'de | 2022 Dünya Kupası

Orhan Gülek
26.11.2022 - 20:26 | Son Güncellenme: 26.11.2022 - 20:32

2022 Dünya Kupası'nda Fransa maçı öncesi Danimarka'da Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Simon Kjaer, sakatlığı sebebiyle yerini Galatasaraylı Victor Nelsson'a kaptırdı.

Danimarka'da Kjaer sakatlandı, Nelsson ilk 11'de | 2022 Dünya Kupası

AJANSSPOR - DIŞ HABER

2022 Dünya Kupası'nda Danimarka’nın Fransa karşısında ilk 11’inde yer alan Victor Nelsson’un, bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen takım kaptanı Simon Kjaer’in kendisini iyi hissetmediği gerekçesiyle ilk 11’de yer aldı.

Kjaer’in sakatlığı etkili oldu

Dünya Kupası gruplarında ikinci maçlar heyecanı yaşanırken, Galatasaray’ın Danimarkalı futbolcusu Victor Nelsson, Fransa maçında ilk 11’de yer alırken, bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen Milanlı futbolcu Simon Kjaer’in sakatlığının bunda etkili oldu. Tunus ile oynanan maçın 65’inci dakikasında oyundan alınan Kjaer’in ağrılarının olduğu ve bu sebeple ilk 11'deki yerini alamadığı vurgulandı. 

Maçtan önce açıkladı

Fransa maçının öncesinde Danimarka kanalı TV 2’ye açıklamada bulunan Teknik Direktör Kasper Hjulmand, “Simon Tunus maçında oyundan çıktı ve kalçasında bir ağrı hissetti. 90 dakika oynamasına engel bir durumu vardı. Ancak işler zorlaşırsa içeri girmeye hazır” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
CANLI | Fransa - Danimarka
Habere Git

Giroud’u durdurmak için Kjaer’e güveniyordu

Fransa maçı öncesinde yapılan basın toplantısında Oliver Giroud’u durdurmak için Milan’dan takım arkadaşı Simon Kjaer’in önemli bir avantajının olacağını söyleyen Hjulmand, “Simon tabii ki Giroud’yu çok iyi tanıyor. Küçük detaylardan da bahsettik. Giroud hakkında çok şey anlatabilir ama başka birçok şey de söyleyebilir. İnşallah bizim için bir avantaj olur” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Galatasaray’ın Dünya Kupası’na gönderdiği 5 futbolcusundan hiçbiri ilk maçlar sonunda ilk 11’e giremezken, sadece İsviçre adına Haris Seferovic, Kamerun maçının 72’nci dakikasında oyuna girerek süre alabilmişti. 

İşte, Dünya Kupası'na giden Galatasaraylı futbolcular

  • Fernando Muslera (Uruguay)
  • Dries Mertens (Belçika)
  • Haris Seferovic (İsviçre)
  • Lucas Torreira (Uruguay)
  • Victor Nelsson (Danimarka)
Senin için hazırladığımız haberler