Klay Thompson’ın dönüş maçı belli oldu! 3 yıllık hasret bitiyor

04.01.2022 - 10:40 | Son Güncellenme: 04.01.2022 - 10:54

Golden State Warriors'ta yaklaşık 3 yıldır formasından uzak kalan Klay Thompson’ın forma hasreti son buluyor. Yıldız oyuncunun pazar günü parkelere dönmesi bekleniyor.

Klay Thompson’ın dönüş maçı belli oldu! 3 yıllık hasret bitiyor

AJANSSPOR HABER

NBA Batı Konferansı ekiplerinden Golden State Warriors’un başarılı basketbolcusu Klay Thompson neredeyse 3 yıldır uzak kaldığı salonlara geri dönüyor. 

Pazar günü Cleveland maçıyla dönüyor

ESPN’den Adrian Wojnarowski’nin aktardığı bilgilere göre 31 yaşındaki tecrübeli şutör gard, pazar günü oynanacak Cleveland Cavaliers maçında uzun bir aradan sonra tekrar forma giyecek.

İlgini Çekebilir
Devin Booker'a 158 milyon dolar yetmedi! O listeye girdi...
Habere Git

En son 2018-19 finalinde sahadaydı

2018-19 sezonu finallerininin 6. maçında Toronto Raptors’a karşı mücadele eden tecrübeli basketbolcu maç sırasında smaç için yükseldikten sonra sakatlanmıştı. Danny Green tarafından yapılan blok ile dengesizce yere düşen Thompson’ın sol dizindeki ön çapraz bağları kopmuştu. Başarılı basketbolcu yaşadığı bu sakatlıktan sonra henüz forma giyme şansı bulamadı.

Warriors’a büyük destek sağlayacak

Yaşadığı sakatlık yüzünden uzun zamandır forma giyemeyen başarılı basketbol Thompson’ın pazar günü oynanacak Cavaliers maçında forma giyeceğine dair çıkan haberler Warriors hayranlarını heyecanlandırdı.

Şu an NBA’in Batı Konferansı’nda 1. sırada yer alan Golden State Warriors’un 28 galibiyet ve 7 mağlubiyeti bulunuyor. Hayranlar ve yorumcular ise Thompson’ın sahalara geri dönmesi halihazırda birinci sırada olan Warriors’un birinciliği elinde tutmaya devam edeceğini söylüyor.

İlgini Çekebilir
76’ers Oyuncusu Ben Simmons Hakkında Flaş Nişan İddiası
Habere Git

Klay Thompson kimdir?

Klay Alexander Thompson 8 Şubat 1990’da Los Angeles’da dünyaya geldi. 1978 NBA Seçmeleri'nde 1. sıradan seçilen eski basketbolcu Mychal Thompson'ın oğlu olan Klay küçük yaşlarda basketbol oynamaya başladı. Şutör gard ve kısa forvet pozisyonlarında oynayan Thompson 2011 NBA Seçmeleri’ne katılmadan önce 3 yıl Washington Üniversitesi’nde forma giydi. 

2011 yılında ise güncel takımı Golden State Warriors tarafından ilk turda 11. sırada seçilen Amerikalı basketbolcu Chicago Bulls’a karşı oynadığı maçta 14 üçlük attı. Bu başarısı ile bir maçta en çok üçlü atan oyuncu olmayı başaran Thompson, 2019’da yaşadığı sakatlık nedeni ile sahalardan uzun süre uzak kaldı. Kariyeri boyunca 615 maça çıkan ve ortalama 33,1 dakika süre alan Klay Thompson’ın kariyer ortalamaları ise şu şekilde: 19,5 sayı 3,5 ribaunt, 2,3 asist, 0,9 top çalma ve 0,5 blok. 

Senin için hazırladığımız haberler