Klopp geri adım attı!

22.07.2018 - 15:13 | Son Güncellenme: 22.07.2018 - 16:13

Klopp geri adım attı!
Transfer döneminde yaklaşık 170 milyon pound harcayan Liverpool'un menajeri Jurgen Klopp, iki sezon önce eleştirdiği astronomik bonservis bedellerinin artık futbolun bir gerçeği haline geldiğini kabul etti.
Manchester United 2016 yazında Paul Pogba'yı 89 milyon pound'a transfer ederek Fransız yıldızı tarihin en pahalı futbolcusu yaptığında, bu ücrete en büyük tepki Jurgen Klopp'tan gelmişti.
Gelinen noktayı gerçek dışı bulduğunu belirterek günümüz futbolunda işi olmadığını belirten Alman teknik adam, geride kalan iki yılda fikrini değiştirmiş benziyor.
Ocak ayında Virgil van Dijk'ı tarihin en pahalı stoperi olarak kadrosuna kattıktan sonra 2018 yazında da Fabinho, Naby Keita, Xherdan Shaqirıi ve Allison'a toplam 170 milyon pound ödeyen kırmızılırın transfer politikasını değerlendiren Klopp, futbol piyasasındaki değişimi kabullendiğini söyledi.
Alman teknik adam, "Günümüzün en büyük problemlerinden biri.. İnsanlar söylediğiniz saçmalıkları asla unutmuyor. 2,5 yıl önce dünyanın bu kadar değişebileceğini hayal edememiştim. 100 milyon pound gibi rakamlar bir çılgınlık'' ifadelerini kullanarak pogba transferini eleştirirek hata yaptığını kabul etti.

Artık tek amaçlarının başarı olması gerektiğini vurgulayan 51 yaşındaki teknik adam, ''Buradaki sorumluluğum takımın başarısı. Eğer sezon sonunda başarısız olursak diğerleri gibi yüksek ücretler ödemediğimizi söyleyemem. Çok iyi bir kadromuz var bunu pahalı bir şekilde gerçekleştirdik. Diğer insanların yaptığımız hamleler hakkında ne düşündüğü umrumda değil. Manchester United da benim sözlerimi ciddiye almadığı gibi. Transfer piyayası hakkındaki fikirlerimi değiştirdim mi? Evet.. Ancak bu değişi... (beINSPORTS)

Senin için hazırladığımız haberler