"Adana Demirspor'un Patrick Kluivert'a yaptığı saygısızlık"

Burak Alaca
08.12.2023 - 18:30 | Son Güncellenme: 08.12.2023 - 18:43

Başarılı gazeteci Uğur Meleke yazısında Adana Demirspor'un teknik direktör Patrick Kluivert ile yolları ayırma biçimini eleştirdi. İşte detaylar...

"Adana Demirspor'un Patrick Kluivert'a yaptığı saygısızlık"

AJANSSPOR-HABER

Başarılı gazeteci ve yorumcu Uğur Meleke, Hürriyet Gazetesindeki yazısında Adana Demirspor'un teknik direktör Patrick Kluivert ile yollarını ayırması üzerinden Süper Lig'deki çalıştırıcı sirkülasyonunu eleştirdi.

"Ben Kluivert'a saygısızlık yapıldığını düşünüyorum"

Adana Demirspor'un iyi performansına rağmen Hollandalı çalıştırıcı Patrick Kluivert ile yollarını ayırmasını tasvip etmediğini belirten Meleke  "Türk futbolunun çok temel meselelerinden biri de bu maalesef. Ben bir sporsever olarak bu sezon gösterdiği iyi performansa rağmen Kluivert’a yapılanı futbola saygısızlık olarak değerlendiriyorum." dedi.

Teknik Direktör sirkülasyonuna çözüm önerisi

Türk futbolundaki teknik direktör sirkülasyonuna çözüm önerisinde bulunan Meleke "TFF’nin acilen futbolun esas problemlerinin ne olduğunun farkına varıp önlem alması gerek. Madem bir teknik direktör bir sezonda maksimum 2 takıma imza atabiliyor, hukukta mütekabiliyet esasına dayanarak kulüplere de aynı sınır getirilmeli. Bir sezonda maksimum 2 teknik direktörle çalışabilirsin. Ikinciyle de yolları ayırırsan pro-lisans şartı aranmaz, sezon sonuna kadar altyapı hocalarından biriyle devam edersin." dedi.

 

İlgini Çekebilir
Galatasaray - Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanlada?
Habere Git

Patrick Kluivert'ın Adana Demirspor performansı

Adana Demirspor ile Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi elemelerinde toplam 20 maça çıkan 47 yaşındaki hoca 1.50 puan ortalaması tutturdu.

Adana Demirspor'u Galatasaray maçında kim çalıştıracak

Adana Demirspor'un bugün Süper Lig'de deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçında takımın başında yardımcı antrenör Serkan Damla yer alacak.

Senin için hazırladığımız haberler