Helikopter Kazasında Ölen Kobe Bryant ve Kızı Gianna'nın Fotoğrafları Sızdı! İşte Davanın Detayları

Akın Ungan
11.08.2022 - 15:10 | Son Güncellenme: 11.08.2022 - 15:30

Helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden NBA efsanesi Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın fotoğraflarının sızdırılması davasında korkunç detaylar ortaya çıktı.

Helikopter Kazasında Ölen Kobe Bryant ve Kızı Gianna'nın Fotoğrafları Sızdı! İşte Davanın Detayları

NBA takımlarından Los Angeles Lakers'ın efsane basketbolcusu Kobe Bryant ve kızı Gianna, 26 Ocak 2020 tarihinde çıktıkları helikopter seyehatinde yaşanan bir kaza sonucu hayatlarını kaybetti. Kaza yerinde çekilen korkunç fotoğrafların sızdırılması davası görülmeye başlandı.

Kobe ve Gigi'nin fotoğrafları çekildi ve sızdırıldı

Kobe Bryant'ın eşi Vanessa Bryant'ın kaza yerinden fotoğraf çekilmesi ve yayınlanması sonrası özel hayatın gizliliğini ihlal ve ihmal gerekçesi ile açtığı davada ortaya çıkan detaylar Vanessa'ya zor anlar yaşattı. Vanessa Bryant, kaza sonucu feci şekilde hayatını kaybeden kızı Gianna ve eşi Kobe Bryant'ın fotoğraflarının çekildiğini ve sızdırıldığını açıkladı.

Feci görüntülerin nasıl paylaşıldığını anlatırken ağladı

Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Vanessa Bryant, şerif yardımcılarının ve itfaiyecilerin, Kobe Bryant'ın ölümünden iki gün sonra bir barda ‘kafası kesilmiş ve parçalanmış vücudunun’ görüntülerini insanlarla nasıl paylaştığını anlatılırken hıçkıra hıçkıra ağladı.

Kobe'nin cesedini gören barmen dehşete düştü

Vanessa Bryant'ın avukatı Luis Li, mahkemede 10 üyeden oluşan jüriye yaptığı açılış konuşmasında kolluk kuvvetlerinin, Kobe ve Gigi'nin cesetlerini hatıra olarak fotoğrafladığını ve bu görüntüleri paylaştığını duyurdu. Li, şerif yardımcısının bir barda otururken çekilmiş görüntülerini paylaştı. Görüntülerde şerif yardımcısı, barmene cep telefonunu uzattığı anlaşılırken, telefondaki görüntüyü gören barmenin dehşete kapılıp, uzaklaştığı görüldü.

"Yanmış etlerin, uzuvların fotoğraflarını çektiler"

Avukat, milletvekillerinin ve itfaiyecilerin enkazın etrafında nasıl dolaştıklarını ve helikopter kazasında parçalanan cesetlerin fotoğraflarını nasıl çektiklerini anlattı. “Yanmış etlerin, uzuvların fotoğraflarını çektiler. Vicdanları sarsan bir şey” diyen Li, kaza kurbanlarının ‘et yığını’ olarak görüldüğünü söyledi ve eşinin fotoğraflara bakmayı reddettiğini iddia eden bir dedektifin ses kaydını dinletti.

"Fotoğraflar barda bir kadını etkilemeye çalışmak için kullanıldı"

Ayrıca bir memurun, kurbanların fotoğraflarını ‘barda bir kadını etkilemeye çalışmak ve kaza mahallinde bulunmakla övünmek’ için kullandığı da iddialar arasında yer aldı: “Çalışanlar kazayı istismar etti. Hatıra olarak Kobe ve Gianna’nın fotoğraflarını çekip paylaştılar. İyileşmeyen bir yaraya tuz döktüler.”

"Fotoğraflar sızdırılmadı"

Los Angeles County avukatı J. Mira Hashmall ise yaptığı savunmada Vanessa Bryant tarafından açılan gizlilik ihlali davasının yasal dayanağı olmadığını kaydetti. Hashmall, "Şikayet edilen fotoğrafların hiçbir zaman medyada, internette yer almadığı veya başka bir şekilde kamuya açıklanmadığı tartışmasızdır. Davacı Vanessa Bryant, aile üyelerinin fotoğraflarını hiç görmedi." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler