Shaquille O'Neal ve Stephen Curry Oscar kazandı

28.03.2022 - 11:14 | Son Güncellenme: 28.03.2022 - 13:04

NBA efsanesi Shaquille O'Neal ve Warriors'ın yıldızı Stephen Curry'nin yapımcısı olduğu "The Queen of Basketball" en iyi kısa belgesel dalında Oscar ödülünü kazandı.

Shaquille O'Neal ve Stephen Curry Oscar kazandı

94. Oscar Ödül töreninde en iyi kısa belgesel ödülünü kazanan "The Queen of Basketball" (Basketbolun Kraliçesi) adlı yapıt, Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) yıldız oyuncuların kazandığı ikinci ödül oldu.

O'Neal ve Curry ödüllü belgeselin yapımcısı

ABD'nin Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen tören ile ödüle layık görülen kısa belgeselin baş yapımcıları arasında, Golden State Warriors'ın yıldızı Stephen Curry ile NBA'in efsane oyuncularından Shaquille O'Neal yer alıyor.

İlgini Çekebilir
NBA'de korkutan olay! Maç sırasında yangın çıktı
Habere Git

Kadın basketbolunun efsanesi Lusia Harris'in hayatını anlatıyor

Ligin eski efsane oyuncularından Larry Bird ve Oscar Robertson'ın görüşlerine yer verilen belgeselde, olimpiyat tarihinde kadınlarda ilk basketi atan ve NBA draftında seçilen tek kadın basketbolcu unvanlarının sahibi Lusia Harris'in hayat hikayesine odaklanılıyor.

Bu yıl 66 yaşında vefat eden ve adı "Basketball Hall of Fame"de (Şöhretler Müzesi) yer alan Harris'in başarılarına odaklanan belgeselin yönetmenliğini ise ABD'li Ben Proudfoot üstleniyor.

Kobe Bryant da Oscan kazanmıştı

"Basketbolun Kraliçesi", Oscar'da NBA'li oyunculara ödül kazandıran ikinci yapıt oldu. 2020'de helikopter kazasında henüz 41 yaşındayken hayatını kaybeden NBA'in efsane basketbolcularından Kobe Bryant'ın kaleme aldığı ve Glen Keane'in yönettiği "Dear Basketball" (Sevgili Basketbol) adlı yapıt, 2018 yılında "en iyi kısa animasyon" ödülünü kazanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler