Koç, 6. hocayla da yollarını ayırdı

01.06.2021 - 16:20 | Son Güncellenme: 02.06.2021 - 09:39

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Emre Belözoğlu ile yola devam edilmeyeceğini açıkladı. Peki Ali Koç başkanlık döneminde kaç teknik direktörle çalıştı?

Koç,  6. hocayla da yollarını ayırdı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koç, geride kalan sezonda Erol Bulut’un ardından takımın başına geçen Emre Belözoğlu ile yola devam edilmeyeceğini duyurdu. Koç, başkanlık döneminde geçici hocalar da dahil olmak üzere 6. teknik direktörle yollarını ayırmış oldu. 

 

'Emre'yi de riske atmamak adına bu kararı aldık'

Koç, Ajansspor Yazarı ve Radyospor programcısı Aygün Özipek'in 'Emre Belözoğlu ile devam edilecek mi?' sorusuna, "5-10 yıl sonra Türkiye'nin açık ara en iyi hocası Emre Belözoğlu olacak. Umarım o takım Fenerbahçe olur. Emre Belözoğlu gelecek sezon teknik direktör olarak devam etmeyecek. Emre'yi de riske atmamak adına bu kararı aldık." şeklinde cevap verdi. 

Ali Koç, Emre Belözoğlu kararını açıkladı! Veda...
 

Phillip Cocu beraberliği 15 hafta sürdü

Ali Koç, Fenerbahçe'ye başkan olduğu 2018-19 sezonunda Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu'yu göreve getirdi. Cocu ile yollar, 15 hafta sonra ayrıldı. Cocu'nun yerine görevi geçici olarak Erwin Koeman devraldı ve sarı - lacivertliler ilk devreyi Koeman ile tamamladı. 

Taraftar istedi, Ersun Yanal geldi

Fenerbahçe'de yönetim, 2018-19 sezonun ikinci yarısına Ersun Yanal ile başladı. Ali Koç, daha önce 'Ersun Yanal planlarımız arasında yok' dese bile, o dönem sarı - lacivertlilerin Yanal hakkındaki yoğun talebini karşılıksız bırakmadı. Ersun Yanal ile 1,5 yıllık anlaşma sağlandı ancak bu aşı da tutmadı. 1 Mart 2020’de Yanal ile de yollar ayrılırken yerine Haziran ayında Tahir Karapınar getirildi ve 2019-20 sezonu bu şekilde tamamlandı. 

Erol Bulut iyi başladı ama sonunu getiremedi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geride bıraktığımız 2020-21 sezonuna ise  Aytemiz Alanyaspor’dan ayrılan Erol Bulut ile başladı. Bulut, sezona iyi başlasa bile  8. haftada Kadıköy'deki Konyaspor mağlubiyetinin ardından sarı - lacivertliler inişli - çıkışlı bir grafik sergiledi. 

 

31. haftadaki Beşiktaş ile 1-1 kalınan derbinin bardağı taşıran son damla oldu. Verilen milli takım arasında teknik direktör Erol Bulut ile yollar ayrıldı.  Erol Bulut’un yakaladığı istatistikler;

  • Maç: 30
  • Galibiyet: 18
  • Beraberlik: 5
  • Mağlubiyet: 7
  • Puan ortalaması: 1.97
  • Atılan Gol: 51
  • Yediği gol: 34

Belözoğlu sportif direktör olarak başladı, teknik direktör olarak bitirdi

Erol Bulut’un ardından sezona sportif direktör başlayan Emre Belözoğlu, Futbol A Takım Direktörü olarak takımın başına geçti. Fenerbahçe, sezonu Belözoğlu ile 3. sırada tamamlarken bu dönemde oynanan 10 maçta sarı - lacivertliler 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör kim olacak?

Ali Koç, basın toplantısında Emre Belözoğlu'na teşekkür etti ve gelecek sezon için yeni bir teknik direktörle anlaşılacağını açıkladı. Koç, yeni teknik direktör hakkındaki açıklamasında ''Teknik direktörümüzün de en geç kampta olması lazım. Ne kadar erken, o kadar bizim avantajımıza. Arzum yarın gerçekleşmesi. Tahminim Haziran’ın 3. haftasına kadar gider. Tercihimiz, arzumuz, odaklandığımız nokta, Portekiz ya da Almanya ekolünden teknik adamlar'' dedi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un tüm açıklamalarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Senin için hazırladığımız haberler