Koç: "Biz şampiyonluk için ne yanak sıktırırız ne ilkelerimizden taviz veririz"

Akın Ungan
20.07.2024 - 11:07 | Son Güncellenme: 20.07.2024 - 11:16

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un verdiği "yanak sıkma" fotoğrafına gönderme yaptı.

Koç: "Biz şampiyonluk için ne yanak sıktırırız ne ilkelerimizden taviz veririz"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Bodrum Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen Dünya Fenerbahçeliler Günü etkinliğine katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya değindi.

Yanak sıkma fotoğrafına gönderme

Ali Koç ayrıca, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile dönemin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum arasında gerçekleşen "yanak sıkma" olayına gönderme yaptı.

"Bu hiçbir sportif mantıkla, sebeple anlatılamaz"

Ali Koç, "Dün TFF genel kurulunda anlattım, neler olduğunu, niye olduğunu düşündüğümüzü. Bir kulüp 10 senede toplam puanda birinci ile ikinci arasında 1-2 puan farkla orada duruyorsa ve 10 senede bir kupa almayıp ilk 5'tekiler kupa alıyorsa bu hiçbir sportif mantıkla, sebeple anlatılamaz" ifadelerini kullandı.

"Şampiyonluk için ne yanak sıktırırız ne inandığımızdan taviz veririz"

Koç, "Biz bir buhran dönemi geçiriyoruz ama biz bunu sportif açıdan değil hedef olduğumuz için geçiriyoruz. Belki dünkü yaptığım konuşma yine bizi hedef yapacak ama önemli değil. Biz, şampiyonluk için, başarı için ne yanak sıktırırız, ne imar projemizin çıkarları için veya başka bir şey için, inandığımızdan, duruşumuzdan, ilkelerimizden ve Cumhuriyet'in bize biçtiği sorumluluktan taviz veririz" dedi.

"Bunun bedeli var mı? Var"

Ali Koç, "İnşallah ne benden önceki başkanlar, ne benim dönemimde ne de benden sonraki dönemde bu duruş devam edecektir. Bunun bedeli var mı? Var. Ama inanın bunun meyvelerini toplayacağımız günler çok yakındadır. Biraz sabredin, biraz destekleyin" şeklinde konuştu.

"Biz bu sistemi yıkacağız"

"Biz bu sistemi yıkacağız" diyerek açıklamasına devam eden Ali Koç, "Bu sistem derken ben siyasete falan girmiyorum. Siyasetin ismini, gücünü vesairesini kullanıp, yeri geldiği zaman Cumhurbaşkanımızın hiç haberi olmadan onun yetkisini gücünü kullanıp, oraya buraya lobi yapıp istediği şekilde futbolu dizayn edenlere söylüyorum, sonunuza az kaldı" dedi.

"Bana olan kumpası keyifle izlediler"

Rakipleri ile ilgili de konuşan Fenerbahçe Başkanı Koç, sözlerine şöyle devam etti: "Bir rakibimiz var, bir gün beyaz dediğine ertesi gün siyah diyor. Bir gün desteklediğini ertesi gün satıyor. Riyad'da bize yaşatılanlar, Riyad'dan sonra o kulübe yaşatılsaydı ilk ben çıkardım, ‘Haksızlık yapmayın, hepimiz sorumluyuz, hepimiz oradaydık, hepimizin kararı' diye. Bir köşeye çekildiler ve bize olan, bana olan kumpası keyifle izlediler. Keyifle izlediği yarın bir gün başına gelir. ‘Gülme komşuna gelir başına' boşuna söylenmemiştir"

Senin için hazırladığımız haberler