Koç, Comolli'ye telefonu kapattı

11.01.2020 - 22:09 | Son Güncellenme: 11.01.2020 - 22:09

Koç, Comolli'ye telefonu kapattı

Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, üç gündür başkan Ali Koç'a ulaşamıyor. Falette transferiyle başlayan kriz, derinleşerek devam ediyor.

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, sportif direktör Damien Comolli ile köprüleri attı! Fransız sportif direktörün, üç gündür telefonla aradığı halde başkana ulaşamadığı öğrenildi. Koç'un görüşmediği Comolli, ancak kulübün genel sekreteri ile görüşebildi bu süreçte.

Uzun zamandır teknik direktör Ersun Yanal, sportif direktör Damien Comolli ve başkan Ali Koç üçgeninde özellikle transfer politikası üzerinde tam mutabakat olmadığı futbol kulislerinde konuşuluyordu.

Sosyal medya istifa deyince...

Bu sıkıntı Fransız stoper Simon Falette transferinde ayyuka çıktı. Geride kalan dönemde Eintracht Frankfurt'ta sadece 1 maçta forma giyen Falette'nin transferi sosyal medyada sarı lacivertli tarafların önemli bir kısmı tarafından eleştirildi. Söz konusu taraftarlar 'Comolli istifa' etiketiyle paylaşımlarda bulundu.

Twitter hesabı açtı

Bunun üzerine Comolli, perşembe günü Twitter'da resmi bir hesap açtı ve bu transferi kendisinin yapmadığını açıkladı.
Comolli, "Simon Falette transferinin benim tarafımdan açıklanması gereken bazı noktaları olduğunu düşündüğüm ve sosyal medyada konuşulan birtakım yanlış ifadeleri düzeltme gereği duyduğum için bu hesabı açtım. Öncelikle, başkanımız Falette'yi kiralık olarak takıma kazandırmak istedi. Başkanın böyle bir isteği olması saygı görmeli. Aynı zamanda Falette de taraftarlarımız tarafından hoş karşılanmalı. Sosyal medyada konuşulan ve medyada çıkan 'Rogon Ajans' ile olduğu varsayılan ilişki gerçeği yansıtmamaktadır. Benim onlarla hiçbir finansal bağım yoktur, sadece Luiz Gustavo ve Tolga Ciğerci transferlerinde kendileriyle ilerledik.
Son olarak, benim hakkımda 'Rogon Ajans' haberi yapanlar ile hukuksal başvurumu yaptım ve bu yalan/saçma açıklamaları yapanlar ile yargı önünde hesaplaşacağız" dedi.

Bugüne kadar birçok transferden ötürü sert şekilde eleştirilen ama sosyal medya üzerinden hesap açıp açıklama ihtiyacı duymayan Comolli'nin son davranışı hem büyük yankı uyandırdı, hem de yönetimle bir sıkıntı olduğunun işareti olarak yorumlandı.

Resmi site görmedi

Fenerbahçe Kulübü'nün de Comolli'nin bu açıklamalarına resmi sitesinde yer vermemesi de dikkat çekti.

Comolli, yardımcısı Selinay Gürgenç'in görevine son verilince Perşembe akşamı apar topar Antalya kampından sürpriz bir şekilde ayrılarak, İstanbul'a geldi. Başkan Koç ile görüşmek için gelen Fransız, bu amacına bir türlü ulaşamadı. Çünkü başkan, Falette konusunda Twitter hesabı açıp açıklamalarda bulunduğu için Comolli'ye kızgındı. Ki Koç, cuma günü 1907 Derneği'nde yaptığı konuşmada "Comolli'nin Twitter hesabı açmasından rahatsızım. Kendisini uyaracağım. Biz zaten onu koruruz. Ancak transfer konusunda verdiği bilgi doğru. Falette'yi ben ve ekibim aldık" diyerek duygularını açıkça ortaya koydu.

Comolli, geçen sezon başından bu yana sportif direktör olarak kulüpte çalışıyor. Gerek geçen sezon gerekse bu sezon yaptığı transferlerin büyük bölümünde başarılı bulunmadı.

Falette nasıl alındı?

Falette ve bu sezonun en başarılı transferlerinden Gustavo ile aynı menajere bağlı. Gustavo'nun ödemelerine dair görüşme yapmak için İstanbul'a gelen Roger Wittmann, Koç ile buluşmasında Falette'yi önerdi. Wittman, oyuncunun F.Bahçe'ye yararlı olacağı konusunda kefil oldu. Başkan Koç da inisiyatifi alarak, Yanal ve Comolli ile görüşmeden oyuncuyu transfer etti.

Fransız stoper Malatyaspor, Konyaspor ve Sivasspor'un da gündeminde yer almıştı.

(AJANSSPOR-ÖZEL) - Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Senin için hazırladığımız haberler