Koç geldi, takımın maliyeti düştü

19.04.2020 - 14:49 | Son Güncellenme: 19.04.2020 - 14:55

Koç geldi, takımın maliyeti düştü

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım döneminden sonra başkanlığa gelen Ali Koç büyük bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşya kalmıştı. Ali Koç Fenerbahçe'nin başına geçtiğinde futbol takımının maaşı yıllık 94 milyon Euro'ydu.

AJANSSPOR HABER

Ekonomik olarak tasarrufa giden sarı lacivertliler bu rakamı önce 71 milyon Euro'ya kadar indirdi. sezon başında takımdan gönderilen oyuncularla birlikte bu rakam 59.6 milyon Euro'ya geriledi.

33.4 milyon euroluk tasarruf sağlayan Fenerbahçe devre arasında da yüksek maaş alan Victor Moses ile yollarını ayırdı Ardından Adil Rami ve Kiralık olarak da Zanka'nın maaş yükünden kurtuldu. Finansal fair play kurallarını ekonomik durum nedeniyle aşan sarı lacivertliler ilk etapta mali olarak kısıntıya giderek olabilecek en az zararla UEFA'nın karşısına çıkmayı planladı.

Ancak Koronavirüs salgını sonrası UEFA'nın Finansal fair play kurallarını askıya alması Fenerbahçe'ye bir nebze olsun rahat bir nefes aldırdı. Yaşanan süreçte futbolcu maaşları dahil olmak üzere Fenerbahçe yönetimi ilerleyen dönemlerde ekonomik olarak yeni plan belirleyerek hayata geçirecek.

Fenerbahçe'de oyuncuların aldığı maaşlar;

Nabil Dirar 3 Milyon Euro
Garry Rodrigues 2.5 Milyon Euro
Max Kruse 2.5 Milyon Euro
Vedat Muriç 2.2 Milyon Euro
Harun Tekin 1.5 Milyon Euro
Serdar Aziz 2 Milyon Euro
Sadık Çiftpınar 1 Milyon Euro
Hasan Ali Kaldırım 1.8 Milyon Euro

İsla 1.6 Milyon Euro
Luis gustavo 2.7 Milyon Euro
Jailson 1.8 Milyon Euro
Ozan Tufan 1.5 Milyon Euro
Tolgay Arslan 2 Milyon Euro
Tolga Ciğerci 1 Milyon Euro
Emre Belözoğlu 2 Milyon Euro
Deniz Türüç 1.6 Milyon Euro
Zajc 1.8 Milyon Euro
Mehmet ekici 1.8 Milyon Euro
Alper Potuk 1.1 Milyon Euro
Mevlüt Erdinç 1.2 Milyon Euro

Bugüne kadar futbolcuların maaşlarında indirim Fenerbahçe yönetimi tarafından talep edilmedi. Sarı lacivertliler lig başlayana kadar ilerleyen günlerde futbolcularla maaş indirimi konusunda futbolcularla görüşme gerçekleştirmek planları arasında yer alıyor.

Bu görüşmelerin ilerleyen günlerde yapılacağı öğrenildi. Koronavirüs nedeniyle yaşanan olağanüstü süreçte Fenerbahçe başkanı Ali Koç kulüp çalışanlarının zor duruma düşmemesi için maaşlarında aksatma yaşatmıyor ve ücretler gününde yatırılıyor.

Bu arada Fenerbahçe futbol takımının evde online antrenmanları haftanın 6 günü sürüyor. Sarı lacivertliler Uefa'nın ülke federasyonları ile yapacağı toplantı ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun spor federasyonları ile gerçekleştireceği video konferans görüşmesinde çıkacak karara göre yeni plan belirleyecek. Fenerbahçe bu iki toplantıdan çıkacak kararlara göre hareket edecek.

Senin için hazırladığımız haberler