Fenerbahçe Ali Koç İle 5 Yılda Şampiyonlukta Sıfır Çekti

Orhan Gülek
31.05.2023 - 00:15 | Son Güncellenme: 31.05.2023 - 10:25

Büyük başarı beklentileriyle 2018'de Aziz Yıldırım gibi efsane başkan fark atarak başkan olan Ali Koç, 5. sezonunda da Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyamadı.

Fenerbahçe Ali Koç İle 5 Yılda Şampiyonlukta Sıfır Çekti

AJANSSPOR - HABER

2018 yılında efsane başkan Aziz Yıldırım'a kongrede tarihi bir fark atarak büyük başarı beklentisiyle Fenerbahçe Başkanı olan Ali Koç'un yüzü yine gülmedi. Koç, sarı lacivertilerle 5. sezonunu da şampiyon olamadan kapattı.

Cocu ile başladı, Yanal ile bitirdi

Fenerbahçe, Koç yönetiminde teknik heyetten futbolculara kadar büyük bir değişimle başladığı ilk sezonunda uzun süre düşme hattına yakın bölgede yer aldıktan sonra, toparlayıp ligi ancak 6. sırada tamamladı. Sezona Hollandalı Phillip Cocu ile giren Fenerbahçe, 6. haftanın sonunda yolları ayırdı. Cocu'nun yardımcısı Erwin Koeman takımı 2 ay idare ettikten sonra koltuğa Ersun Yanal oturdu.

İlk sezonun da gerisinde, 7. bitirdi

2019-20 sezonuna da takıma son şampiyonluğu yaşatan Ersun Yanal ile girdi Ali Koç. Ama işler yine istediği gibi gitmedi ve Mart başında Yanal da sezonu bitirmeden istifa etti. Sarı lacivertliler, kalan bölümü altyapı antrenörleri Zeki Murat Göle ve Tahir Karapınar ile tamladı. Takımsa sezonu, bir önceki sezona göre 1 basamak geride; yani 7. sırada bitirdi.

İlgini Çekebilir
Cimbom kupasını Fenerbahçe maçında kaldırmak istiyor! TFF'ye başvuru yolda...
Habere Git

Erol Bulut hoca, Mesut Özil öğrencisi!

2020-21 sezonuna Ali Koç yine yeni bir teknik adamla yola çıktı. Bu kez kulüpte futbolcu olarak da forma giymiş ve şampiyonluk yaşamış olan Erol Bulut ile el sıkıştı. Genç ve potansiyeli olan hoca modeli olarak tercih edilen Bulut'un kadrosuna dünya yıldızı Mesut Özil de transfer edildi.
Takımın sportif direktörlüğünü ise Emre Belözoğlu üstlendi. 

Sportif direktör eşofmanları giyip kulübeye indi

Yine çok sayıda transferin yapıldığı sezonda Bulut ile yolun sonu görülmese de eşofmanları giyip kulübeye geçen Belözoğlu ile şampiyonluk yarışı son haftaya kadar verildi. Fenerbahçe, şampiyon Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde ligi üçün bitirirken, Ali Koç yönetiminin de 3 sezon sonundaki en iyi performansıydı bu. 

Hayeller Bielsa gerçekler Pereira

Ali Koç, 2021-22 sezonuna da artık gelenek olduğu üzere yeni bir hocayla giriş yaptı. Marcelo Bielsa gibi dünya çapında isimler uzun süre manşetleri süslese de sürpriz şekilde eski teknik direktörlerden Vitor Pereira takımın başına getirildi. Ancak ligin ilk devresi geldiğinde Fenerbahçe, matematiksel olmasa da mental olarak şampiyonluktan kopmuştu. Periera da sezon sonunu göremedi. Yerine bir başka eski teknik direktör İsmail Kartal, sezon sonu kadar takımın başına geçti.

"Evin Oğlu" Mesut Özil kadro dışı

Kartal ile iyi bir performans ortaya konulsa da Trabzonspor ile olan puan farkı kapatılamadı ve sezon ikinci sırada tamamlandı. Bu, Koç'un ligdeki en iyi derecesi olarak kayıtlara geçti. Bu sezonda "Evin Oğlu" denilerek büyük umutlarla transfer edilen Mesut Özil'in de kadro dışı bırakıldığı ve hikâyenin hüsranla bittiği bir sezon oldu.

Jesus şampiyonluk iddiasıyla geldi

Ve Koç'un 5. sezonu olan bu sezon... Sarı lacivertli yönetim bu kez hakikaten dünya çapında bir marka olan bir isimle başladı. Jorge Jesus, şampiyonluk vaadiyle sadece 1 yıllık kontrata imza atarak, Fenerbahçe'nin başına geçti. Jesus ile Avrupa kupalarında, Ziraat Türkiye Kupası'nda ve Süper Lig'de genel olarak başarılı bir çizgi ortaya konuldu. Ama asıl hedef olan şampiyonluk yine gelmedi. 

Türkiye Kupası'nı alırsa ilk olacak

Fenerbahçe, son maçını şampiyonluğunu ilan eden ezeli rakibi Galatasaray ile deplasmanda oynayacak. Sarı lacivertliler derbiyi kaybeder ve Beşiktaş da kalan maçlarını kazanırsa, ligi üçüncü sırada bitirecek. Fenerbahçe'nin elinde kalan tek şey Ziraat Türkiye Kupası finali. 11 Haziran'da İzmir Göksel Arsel Stadı'nda saat 20:45'te başlayacak finalde Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i yenerse Ali Koç, 5 yıllık yönetiminde ilk kupasını kazanmış olacak. Bunu başaracak mı başarmayacak mı takım göreceğiz ama bu sezon Koç yönetimi bir ilki başarmış olacak: Sezonu, başladığı teknik direktörle bitirecek.

Senin için hazırladığımız haberler