Ali Koç, Mithat Yenigün'e Postacı Dedi, İstifa Geldi

Ali Bozkurt
29.07.2023 - 17:17 | Son Güncellenme: 29.07.2023 - 17:34

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Üyesi Mithat Yenigün, Ali Koç'un kendisi hakkında yaptığı açıklamadan hemen sonra istifa ettiğini duyurdu. İşte detaylar...

Ali Koç, Mithat Yenigün'e Postacı Dedi, İstifa Geldi

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu üyesi Mithat Yenigün, istifa etti. Başkanvekili olarak Uğur Dündar yönetimindeki divanda yer alan Yenigün, başkan Ali Koç'un kendisine yönelik "Postacı" ithamı üzerine görevinden istifa kararı aldı.

Uğur Dündar istifayı duyurdu

Divanın sonlarında başkan Uğur Dündar iki duyuruları olduğunu söyledi. Dündar, yaptığı açıklamada Yenigün'ün görevini bıraktığını ve bir sonraki divan kurulu toplantısında yeni üyenin seçileceğini kaydetti.

Koç, Yenigün'e "Zaten o postacı" dedi

Ali Koç, divanda yaptığı konuşmada eski Başkan Aziz Yıldırım'a itafen, "Bize mektup yazdı, kolej binasının yeniden yapabileceğini söyledi. Mithat Yenigün'ü yolladı. Zaten o postacı. 50 milyon dolar değil, 3 milyon dolar ayırmış. Başkanımızdan, Allah razı olsun. Bunu ciddi söylüyorum. Ana binayı yıkacaklar ve yapacaklar. Konferans ve spor salonunu bizim yapmamızı istediler. Görüşmeler olumlu gidiyor" dedi.

İlgini Çekebilir
Arjantinli orta saha Fenerbahçe'den süre istedi!
Habere Git

Yenigün inşaatın sahibi

Yenigün bu sözlerin ardından istifa etti. Mardin Midyatlı olan Mithat Yenigün, Aziz Yıldırım yönetimlerinde yönetim kurulu üyesi olarak görev almıştı. Yenigiün İnşaat'ın sahibi olan; yanısıra turizm ve enerji sektörlerinde de faaliyet gösteren Mithat Yenigün, Yıldırım yönetimlerinde asbaşkanlık görevinde bulundu. Yenigün iş dünyasının önde gelen örgütlerinde de faal bir şekilde yer alıyor.

Mithat Yenigün kimdir?

1947 yılında Mardin Midyat'ta doğan Mithat Yenigün, 1969 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı. 
Ardından Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda kontrolör olarak göreve başlayan Yenigün, 1973 yılında Mithat Yenigün Ferdi İşletmesi'ni kurarak iş hayatına adım attı. Ulusal ve uluslararası inşaat sektöründe büyük projelere imza atan Mithat Yenigün, 1982'de pek çok alanda faaliyet gösterdiği Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi kurdu. Antalya-Belek'e 1000 yatak kapasiteli 5 yıldız Sun Zeynep Otel (Sentido Zeynep Golf Resort) yatırımını yaparak turizm sektörüne girmiş olan Yenigün, uluslararası alanda faaliyet gösteren dünyanın en büyük müteahhit firmaları arasına girmeyi başarmıştır.

Yönetim kurullarında da aktif olarak görev almaktadır

 Bugüninşaat sektörünün yanısıra, enerji, turizm, yapı malzemeleri üretimi ve danışmanlık alanındaki yatırımlarıyla büyümeye devam eden Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Mithat Yenigün; Forza Turizm, AGM Staretjik Çözümler , Yenigün Polska, Yenigün Enerji , Beyali Enerji, Noviy Den, Diyartuğ Tuğla ve Metok İnşaat'ın da yönetim kurullarında da aktif olarak görev almaktadır. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe 5 yıldızlı formayı askıya aldı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler