Ahmet Ağaoğlu Kulüpler Birliği Başkanlığı görevine devam etmeyecek

Feride Kara
03.06.2022 - 21:12 | Son Güncellenme: 03.06.2022 - 22:11

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Başkanlığı görevine devam etmeyeceğini 21 Haziran'dan itibaren görevini yeni başkana devredeceğini açıkladı.

Ahmet Ağaoğlu Kulüpler Birliği Başkanlığı görevine devam etmeyecek

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ahmet Ağaoğlu'nun başkanlığa devam etmesi halinde Kulüpler Birliği Vakfına katılmayacaklarını açıklamasından sonra bugün önemli bir gelişme yaşandı. Ağaoğlu, 21 Haziran'da yapılacak seçimde aday olmayacağını açıkladı.

Mehmet Büyükekşi açıklaması

Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu başkan adaylığını açıklayan Mehmet Büyükekşi'yle ilgili olarak Ağaoğlu, "Mehmet Büyükekşi, iki yıl süreyle Gaziantep FK başkanlığı yaptı ve bizlerle birlikte Kulüpler Birliği'nde oldu. Sıkıntıları bizimle birlikte yaşadı. Değerli bir kulüp başkanıydı. Ülke futbolu hakkında tecrübesi olan bir isim." dedi.

İlgini Çekebilir
Ahmet Ağaoğlu konuştu! Ali Koç, Nwakaeme, Sörloth...
Habere Git

21 Haziran'da görevi bırakıyor

Kulüpler Birliği başkanlığı görevini 21 Haziran'da yeni başkana devredeceğini söyleyen Ağaoğlu, "21 Haziran'dan itibaren Kulüpler Birliği'ndeki görevimi yeni başkana devredeceğim." ifadelerini kullandı.
 
 

Birliğe başkan dayanmıyor

Kulüpler Birliği Vakfı'na başkan dayanmıyor. Son 5 yılda 5 başkan değişti. Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın 3 yıl süren döneminden sonra 2017 yılında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ardından 2018 yılında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 2019'da Mehmet Sepil, 2021'de Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yine aynı yılın ikinci yarısında da Ahmet Ağaoğlu koltuğa oturdu. Şimdi son 5 yılda 6. başkan bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler