Fenerbahçe'de Ali Koç, Aziz Yıldırım Döneminden 3. Teknik Direktörü Getirdi!

Akın Ungan
12.01.2022 - 14:08 | Son Güncellenme: 12.01.2022 - 15:10

Büyük bir değişim vaadiyle Fenerbahçe Başkanlığı’na seçilen Ali Koç 3.5 yılda 3. kez Aziz Yıldırım döneminde görev yapan bir teknik direktörü getirdi.

Fenerbahçe'de Ali Koç, Aziz Yıldırım Döneminden 3. Teknik Direktörü Getirdi!

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Vitor Pereira’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna sezon sonuna kadar İsmail Kartal’ı getirdiğini açıkladı. Bu kararla birlikte ilginç bir tablo ortaya çıktı. Değişim ve dönüşüm vaadiyle Fenerbahçe Başkanlığına seçilen Ali Koç, geride kalan 3.5 yılda eski başkan Aziz Yıldırım’ın da çalıştığı üçüncü teknik direktörü takımın başına getirdi.

Şampiyon Ersun Yanal 2. kez geldi

Koç’un, ilk getirdiği Yıldırım dönemi teknik direktörü, Ersun Yanal oldu. 2013-14 sezonunda sarı lacivertlileri şampiyon yapan Ersun Yanal, 14 Aralık 2018’de, Phillip Cocu’dan boşalan koltuğa getirildi. Yanal, bu görevde 3 Mart 2020’ye kadar kaldı.

Pereira ile hikâye yine tamamlanamadı

Koç’un göreve getirdiği ve Yıldırım ile çalışan ikinci isim Vitor Pereira oldu. Bu sezon başında sürpriz bir şekilde Portekizli teknik adam işbaşı yaptırıldı. 2015-2016 sezonunda takımı ikinci yapan Pereira, “Yarım kalan hikâye tamamlanacak” sloganıyla imza attı. Ancak bu hikâye de daha sezonun ilk devresi bitmeden yarıda kaldı!

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe yeni teknik direktörünü açıkladı!
Habere Git

Son isim İsmail Kartal oldu

Ve göreve gelen Aziz Yıldırım dönemi teknik direktörlerinden sonuncusu da İsmail Kartal oldu. 2014-2015 sezonunda Fenerbahçe çalıştıran ve sezonu ikinci tamamlayan İsmail Kartal, geçici de olsa sezon sonuna kadar yeniden göreve geldi. Böylece, Ali Koç, Aziz Yıldırım’ın çalıştığı Ersun Yanal, Vitor Pereira ve İsmail Kartal ile çalışmış oldu.

Kartal, Löw'ün habercisi mi?

İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin, takımın başına getirmek istediği Joachim Löw'den çok etkilenen bir isim. Kartal, Fenerbahçe'de gerek Aykut Kocaman'ın yardımcılığını yaptığında, gerekse de tek başına takımı yönettiği sezonda Löw ile hep fikir alışverişinde bulunduğunu açıklamıştı. Fenerbahçe yönetiminin Kartal'ı takımın başına getirmesi, "Sezon sonunda Löw ile anlaştı" ihtimalini de güçlendiriyor. Başkan Koç, iki hafta içinde yeni teknik direktörün açıklanabileceğini belirtmişti.

İlgini Çekebilir
Limitsizler! Fenerbahçe. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor...
Habere Git

'İngilizceni ilerlet, bana lazım olacaksın'

İsmail Kartal, 2018 yılında yaptığı bir açıklamada, "Joachim Löw, 2 sezon önce Almanya Milli Takımı'nı bırakıyordu, Real Madrid ya da Barcelona'nın başına geçecekti. Beni aradı, 'İngilizceni ilerlet, bana lazım olacaksın' dedi ancak Merkel duruma el attı ve görevine devam etti." ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler