Ali Koç'tan Galatasaray ve Trabzonspor'a Ağır İtham

06.07.2023 - 23:28 | Son Güncellenme: 07.07.2023 - 10:01

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, özellikle son 2 yıl şampiyonluğun sahada kazanılmadığını söyleyerek Galatasaray ve Trabzonspor'a ağır bir ithamda bulundu

Ali Koç'tan Galatasaray ve Trabzonspor'a Ağır İtham

AJANSSPOR-DETAY HABER

Ali Koç, 2018 yılındaki seçimde efsane başkan Aziz Yıldırım'a 12 binden fazla oy fark atarak Fenerbahçe Başkanı seçildiğinde, bunun Türk futbolunun çehresini de değiştireceği düşünülüyordu. Koç, seçim kampanyasından iletişim diline ve ortaya koyduğu başarı vizyonuna kadar Fenerbahçeliler'e büyük umut verdi.

Seçilirken sportif başarı vaat etti

Ali Koç, kongredeki konuşmasında özellikle sportif başarıya vurgu yaparak, Fenerbahçe taraftarının artık sandıklardan bayraklarını çıkarmayı arzuladıklarını söyledi. Koç, şampiyonluğa olan özlemi dile getiriyordu konuşmasında. Ama Koç döneminde hasret 10 yıla devretti!

Aziz Yıldırım'ın 3 hocasıyla çalıştı

Sarı lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, bu 5 yıllık dönemdeki icraatlarıyla çoğu zaman Aziz Yıldırım'ı akla getirdi. Büyük değişim vaadi giderek taklide dönüştü. Yıldırım'ın çalıştığı üç teknik direktörü göreve getirdi. Bunlardan son gelen İsmail Kartal, ikinci kez kulübeyi devraldı.

İlgini Çekebilir
Yıldız oyuncu F.Bahçe'ye geri dönüyor! Takımına veda etti...
Habere Git

Koç Yıldırım'ın sözlerini tekrarladı

Koç, en son Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamayla da Aziz Yıldırım'ı akla getirdi. Koç, "Şampiyon olmak için ülkemizde ne yazık ki sahada başarılı olmak yetmiyor. Son iki yılda özellikle, üzülerek bir nebze utanarak, sadece sahada şampiyonluk falan Türkiye'de kazanılmıyor. Artık bunu hepimiz benimsedik" dedi. Aziz Yıldırım da 2005'teki mali kongrede "Maçların sahada kazanılmadığını öğrendik" demişti.

Fenerbahçe son 3 sezonun puan şampiyonu ama

Koç, iddiasına dayanak olarak, son üç yılın istatistiklerini gösterdi: "İstatistiklere rağmen Fenerbahçe'nin bu üç sezondan birinde şampiyon olamaması sadece futbolla, teknik kadronun yönetim şekliyle veya Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yönetim kurulunun külübün yönetiş şekliyle alakası olmadığını inşallah siz de vakıf olacaksınız."

SON ÜÇ YILDA PUAN ŞAMPİYONU FENERBAHÇE
İstatistik Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş Trabzonspor
En çok puan toplayan 235 (1.) 224 (2.) 221 (3.) 209
En çok galibiyet alan 71 (1.) 68 (2.) 64 (3.) 59
En çok mağlubiyet alan 21 (1.) 26 (4.) 21 (2.) 23 (2.)
En çok gol atan 232 (1.) 214 (3.) 223 (2.) TS: 183; Kgüm. 186
         

Koç: Mesajı nereye çekerseniz çekin

Koç, nihayetinde tarihe geçecek çarpıcılıkta sözlerle konuşmasını tamamladı: "Sahada adil rekabet olması için lobi mi yapmak gerekiyor? Ama ne yazık ki böyle bir ülkede yaşıyoruz. Artık altından ne mesaj çıkarsa çıkar. İşi sıkı tutacağız. İşi sıkı tutmak da nedir? Fıtratımızda olmayıp, başkaların fıtratında olan şeyleri biz de yapacağız. Artık oradan mesajı nereye çekerseniz çekin."

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Gençlerbirliği'ne Süper Lig'den golcü
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler