Ankaragücü Başkanı Koca Özür Diledi, Beşiktaş Başkanı Çebi Teşekkür Etti

Akın Ungan
06.09.2022 - 17:04 | Son Güncellenme: 06.09.2022 - 17:26

Ankaragücü-Beşiktaş maçında taraftarın sahaya atlayıp, Beşiktaşlılar'a tekme atmasından sonra Faruk Koca özür diledi. Ahmet Nur Çebi ise teşekkür etti.

Ankaragücü Başkanı Koca Özür Diledi, Beşiktaş Başkanı Çebi Teşekkür Etti

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında MKE Ankaragücü ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Ankara'da oynanan mücadeleyi 3-2 Beşiktaş kazanırken, bir Ankaragücü taraftarının sahaya atlayarak, Beşiktaşlı futbolculara tekme atması geceye damga vurdu. Olayın ardından bugün Kulüpler Birliği Vakfı'nın TFF'ye geçmiş olsun ziyareti için bir araya gelmesiyle taraflar açıklama yaptı.

Ziyaretten sonra konuştular

Geçtiğimiz hafta TFF'ye yapılan silahlı saldırı nedeniyle Kulüpler Birliği Vakfı, teknik adamlar ve takım kaptanları bir araya gelerek, Başkan Mehmet Büyükekşi ve yönetim kuruluna geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin sonunda ortak bir açıklama yapan kulüplerin ardından Ankaragücü Başkanı Koca ile Beşiktaş Başkanı Çebi maç sonunda yaşanan olayla ilgili konuştu.

Koca: "Bir taraftarın bir futbolcuyu tartaklamasını asla kabuk etmiyoruz"

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, "Ev sahibi olarak yaşananlardan sorumluyuz. Bir taraftarın 4,5 metrelik çiti aşarak sahada bir futbolcuyu tartaklamasını asla kabul etmediğimizi ifade etmek isterim. 10 binlerce insanın büyük coşkuyla izlediği maçta 1-2 kişinin yaptığı eylem maalesef tüm camiayı töhmet altında bırakıyor." ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş Başkanı ve camiasından tekrar özür diliyorum"

Koca, "Hem maçtan önce hem de maçtan sonra yaşanan olaylardan dolayı Beşiktaş camiasından ve Başkanı'ndan özür dilediğimi ifade ettim. Bu bizim irademizde ve yaşanan gelişmelerden sonra aldığımız bir karardı. Bazı basın mensupları TV ekranlarında hoş olmayan, başkanları ve takımları töhmet altında bırakan ifadeler kullanıyorlar. Bunlar, bundan besleniyor. Biz Ankaragücü camiası olarak yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduğumuzu tekrar ifade ediyorum. Özür dilemek bir erdemdir. Bu vesileyle Beşiktaş Başkanı ve camiasından tekrar özür diliyorum." dedi.

"Beşiktaş taraftar gruplarını başkanımla beraber ziyarete gideceğim"

Faruk Koca, "En kısa zamanda Beşiktaş taraftar gruplarını başkanımla beraber ziyarete gideceğim. Başkanım da büyük ihtimalle Ankara'ya geldiğinde bizim taraftar gruplarımızı ziyerete gelecektir. Dün mahkeme vardı, biz bu sürece karışmadık. Bunu da söylemek isterim. Taraftar gruplarının avukatları o sürece dahil olmuş. Ali Koç'a da bu fotoğrafı verdiğimiz için teşekkürler" şeklinde konuştu.

Çebi: "Tüm Beşiktaş taraftarını hassasiyete davet ediyorum"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ise "Ankaragücü kulübü'nü temsil eden en üst makam başkan ve yönetim kurulunun gösterdiği nezakete, naifliğe ve özür dilemesine teşekkür ediyorum. Bizim için fazlasıyla yeterlidir. Ben de biliyorum bu tür olaylar koca camialara mal edilmez. Özellikle Beşiktaş camiasına buradan seslenmek istiyorum. Tüm Beşiktaş taraftarını hassasiyete davet ediyorum. Bu suçu işleyen kişilerin cezalandırılması için gerekenin yapılacağına ümit ediyorum." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler