Kocaeli seriye devam dedi

01.03.2020 - 19:31 | Son Güncellenme: 01.03.2020 - 16:31

Kocaeli seriye devam dedi

TFF 3.Lig 2.Grup 25. Hafta karşılaşmasında Kocaelispor evinde Karşıyaka'yı konuk etti. Mücadeleyi ev sahibi takım 3-2 kazandı.

 

AKIN UNGAN

İki takım taraftarlarının verdiği dostça görüntülere sahne olan maç, İdlip'te şehit olan askerlerimizin adına 5 dk sessiz tezahürat ile başladı. Sessizliğin ardından Kocaeli taraftarının desteğe başlamasıyla yeşil siyahlılar Talha Mayhoş'un golüyle 1-0 öne geçti. Golün üzerinden fazla geçmeden 29. dakikada Yakup Alkan ile farkı 2'ye çıkardı. Karşıyaka'da ise yenilen gole, 32. dakikada Metin Peker karşılık verdi. İlk yarısında Karşıyaka'nın pek varlık gösteremediği mücadele, 2-1 sona erdi.

İkinci yarı toparlanan Karşıyaka'da Doğukan İnci, devrenin başında durumu eşitledi. Maçın normal süresi düşük tempo ile geçti.

Oynanmayan süre 5 dakika olarak belirlenen karşılaşmada son düdüğe yaklaşılırken Kocaelispor'da Ali Han Tunçer takımını öne geçirdi. Golün santrasından sonra bitiş düdüğü duyuldu.

 

11 yıl süren transfer yasağı gençleri kazandırdı

Kocaelispor'un 2009'da Süper Lig'den düşmesiyle başlayan transfer yasağı, eski oyuncusu Bülent Bölükbaşı'nın alacaklarının büyük kısmını talep etmemesiyle, bu sezonun başında kalktı. Tam 11 yıl boyunca transfer yapamayan, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden Körfez ekibi, alt yapıya yöneldi. Tamamı Kocaeli'li olan kadrosuyla ligde uzun süre ligde tutunmaya çalıştı. Transfer tahtasının açılmasıyla birçok oyuncuyla imza atan yeşil siyahlılar, yetiştirdikleri gençlerin de katkısıyla bu sezon şampiyonluğa oynuyor.


Beşiktaş'la da adı geçen ve Antalyaspor'a satılan Gökdeniz Bayrakdar, Kocaelispor alt yapısından yetişen gençlerden biri. Kocaelispor'un 18 yaşındaki yıldız adayı, Karşıyaka karşısında 2-2 eşitlik devam ederken oyuna girdi. Kulübeye çağırılmasıyla taraftarı heyecanlandıran genç yetenek, 22 dakika sahada kaldı.

Tribünlerde görmek istediğimiz görüntüler

İki takım taraftarının da dostluk pozları verdiği karşılaşmaya Karşıyakalılar tam 30 otobüsle geldi. Otobüsler stadın önünden geçerken Kocaelispor taraftarı dostlarını alkışlarla karşıladı. Maçın başlama düdüğü duyulmadan önce de sırasıyla birbirlerine tezahürat yapan taraflar son düdüğe kadar görmek istediğimiz görüntüler sundu.

 

Mücadele 3-2 ev sahibinin üstünlüğüyle sona ererken Karşıyakalılar Yeşil siyahlı oyuncuları tribüne çağırdı. Sonrasında ise Kocaelispor taraftarı konuk ekibin futbolcularını çağırarak tebrik etti.

Teknik ekip taraftarlar kadar olamadı

Maçın son anlarında gelen Kocaelispor golü ile saha karıştı. Taraftarlar gole sevinirken bir anda Karşıyaka kulübesine tepkiler yağmaya başladı. Çıkan arbede sonrası Kocaelispor'dan Erdinç Karakaş, Karşıyaka'dan ise Doğukan İnci sarı kart gördü. Maç boyunca izlenilen örnek görüntülerle pek uyuşmadı.

Seyirci rekoru geldi

Öte yandan maçı izleyen seyirci sayısı da belli oldu. Karşılaşmayı takip eden seyirci sayısı 28 bin 250 kişi olarak açıklandı. Bu sayının da Kocaeli Stadyumu'nda rekor olduğu belirlendi.

Senin için hazırladığımız haberler