Kocaelispor'da Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay İstifa Etti

Akın Ungan
21.01.2022 - 21:13 | Son Güncellenme: 21.01.2022 - 22:02

Spor Toto 1. Lig'de alınan üst üste yenilgiler sonrası Kocaelispor'dan istifa haberi geldi. Körfez'in teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, istifa etti.

Kocaelispor'da Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay İstifa Etti

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Kocaelispor'da son alınan Samsunspor mağlubiyetinin ardından istifa haberi geldi. Yeşil-Siyahlı takımın teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, görevinden ayrıldı.

"Samsun'dan sonra ayrılmayı düşünebilir" demişti

Kocaelispor'un Başkanı Engin Koyun, 17 Ocakta tecrübeli teknik adamla gerçekleştirdiği toplantı sonrası, "Hocayla ilgili 4 maçlık bir süreç vermiştik, 2 tanesi geride kaldı. Bu 4 maçın 2 tanesi iyi geçmedi. Önümüzdeki Samsun maçı önemli. Samsun maçından olumsuz bir skor alırsak, kendisi kalmak istemeyebilir” şeklinde konuşmuştu.

Tribünler ile arası iyi değildi

Mustafa Reşit Akçay ile tribünlerin arası, Akçay'ın, Kocaelispor'un başında üst üste aldığı mağlubiyetler ile kötüleşmiş, tecrübeli hocaya olan protestolar ve istifa çağrıları sertleşmişti.

İlgini Çekebilir
Körfez'in yüzü, Samsun'da da gülmedi! Gözler Akçay'da...
Habere Git

“Görevimden ayrılıyorum”

Basın toplantısında istifa ettiğini dile getiren Mustafa Reşit Akçay, “Farklı eksik oyuncularla geldik ama umut taşıyorduk. Kaybettik üzgünüz. Uzun süredir negatif bir enerjiyle donanıyoruz. 3-4 maçtır eksik oynuyoruz. Bunlar mazeret değil. Sonuçta rakibin başarısını kutlamak gerek. Görevimden ayrılıyorum. Çünkü camianın önünü açmamız gerekiyor. Bu süreçte bize anlayışla bakan başkanımızı ve yönetim kurulundan Allah razı olsun. Bizim gidişimiz taraftarımıza ve camiamıza hayırlı olsun” dedi.

"Bu bizim ilk gidişimiz değil"

Akçay, "Bu bizim ilk gidişimiz değil. Takımın üzerinde devam eden negatif bir hava vardı. Umarım bundan sonrası Kocaelispor camiası için daha iyi olur. Herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kocaelispor'un ligdeki durumu

Kocaelispor, Samsunspor deplasmanında aldığı 3-0'lık mağlubiyet ile 13. sıraya geriledi. Düşme hattıyla arasında sadece 2 puan kalan Yeşil-Siyahlı takım, geride kalan 22 haftada 24 puan toplayabildi. Körfez, 21 maç oynarken, 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı. Rakiplerine karşı 20 gol bulan ekip, kalesinde ise 28 gole engel olamadı.

Senin için hazırladığımız haberler