Kocaman bir umut doğdu Akdeniz akşamında

18.09.2017 - 14:29 | Son Güncellenme: 18.09.2017 - 14:29

Süper lig İlhan CAVCAV sezonunun 5 haftasıydı. Fenerbahçe geçen hafta kendi sahasında Başakşehir’e yenilmiş ve rakipleri ile arasında ki puan farkını daha fazla açmamak için deplasmanda Aytemiz Alanya Spor ile oynuyordu.

Rakiplerinden Başakşehir-Trabzon berabere kalmış birgün önceden Galatasaray 3 puanı cebine koymuştu. Lig yarışında olabilmek için kesin ve kesin Fenerbahçe’nin Alanya’yı yenmesi gereken yani kırılma maçına çıkıyordu.

Alanya’da sıcaklık 30 derece nem %83 olarak gösteriyordu. Bu havalarda sıcaklığın yanında nem ile uğraşmak rakip ile uğraşmak ile aynı derecede mücadele gerektiriyordu.

Aynı şartlar rakip içinde geçerliydi. Alanya Stadyumu zemini oldukça güzel oynamaya elverişli. Yeni yapılan çoğu stadyumun zemininden çok daha güzel ve bakımlı.

Fenerbahçe geçen hafta ki kadrosundan kaleci Volkan’ın yerine Carlos Kameni, sol bek İsmail KÖYBAŞI yerine Hasan Ali KALDIRIM ile başladı.

Fenerbahçe ilk 15 dakika rakiplerinden daha istekli ve daha ayağa top yapan takım görünümündeydi. 16. dakika yeni transferi Janssen ile öne geçti. Sahada daha farklı Fener izliyoruz derken 30-45 dakikalar arası inanılmaz Alanya Spor atakları ile adeta Fenerbahçe’yi kendi sahasına hapsetti. Fenerbahçe kendi sahasından bir türlü çıkamadı. Alanya Spor kaptanı Emre AKBABA ile golü buldu. Bu sefer psikolojik üstünlük Alanya spor’a geçti diye düşünürken devrenin bitmesine az bir zaman kala sahanın en iyisi olan Valbuena tek başına pozisyon yaratarak golü attı. Fenerbahçe devreye hem skor üstünlüğü ile hem de psikolojik üstünlük ile girdiler.

İkinci yarı Fenerbahçe daha atak ve istekli başladı. Sahanın çalışkan ismi Janssen soldan Aytemiz Alanya kalesine girerek rakiplerinden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Hakem Mete KALKAVAN beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışı nı Giuliano kullanarak farkı ikiye çıkardı.
Uzun zamandır sakat olan Alper oyuna dâhil oldu. Soldan rakibin üzerine üzerine giderek ceza sahasının içine çevirdiği top Valbuena ile buluşarak skoru belirledi. 1 – 4

Şimdi; her takım Alanya Spor gibi orta sahasında baskı yapmayan orta sahası bu kadar savaşmayan rakip çok az bulur. Alanya spor savunma yapmasını bilen bir takım değil görüntüsü verdi. Topu alan orta sahayı elini kolunu sallaya sallaya geçti. Halı saha maçında bile bir dakika arkadaş derler adama.

Alanya turizm şehri olmasından kaynaklı tam bir “Siyesta” görüntüsündeydi. Fenerbahçe için hava şartları düşünüldüğünde zor gibi görünen maç kolay geçti. Kırılma noktasını takılmadan geçtiler.

Bu hafta kendi sahasında oynayacağı Beşiktaş maçı için moral buldular. Seyircisi ile barışma maçına çıkacaklar. Aykut KOCAMAN’ın dediği gibi “Bir adım önde olabilmen için Beşiktaş maçını ve Akhisar maçını mutlak kazanmalısınız ki bu maçın önemi daha da artsın.” Fenerbahçe zor gibi görünen maçı kolay geçti. Umudun olduğu yerde başarı da gelecektir. Hiçbir şey umutsuz olmasın yeter ki.

Bu takımdan çok umut bekleyen milyonlarca Fenerbahçeli var. Rakiplerinin maçını izlediklerinde içten içe kıskanan taraftar olmak istemiyor.
Koşan mücadele eden halede hele ‘’yan top’’dan artık nefret eden fobi oluşmuş durumda taraftarın içinde.

Dikine oynayan, adam eksilten, hızlı çıkan, rakip kalede baskı yapan takım istiyor. Bu akşam biraz kımıldayan takım neler yapabileceğini gösterdi… Kocaman bir umut doğdu Akdeniz akşamında. Fenerbahçe bir umut buldu Alanya stadyumunda.

Senin için hazırladığımız haberler