Kocaman'dan flaş Demba Ba açıklaması

Orhan Gülek
22.04.2021 - 18:33 | Son Güncellenme: 22.04.2021 - 23:24

Başakşehir teknik direktörü Aykut Kocaman, Demba Ba'nın sözleşme feshi konusunda açıklamalarda bulundu.

Kocaman'dan flaş  Demba Ba açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Medipol Başakşehir'de teknik direktör Aykut Kocaman, sözleşmesi feshedilen Demba Ba hakkında açıklamada bulundu.

"Bizde nedense bunlar merak ediliyor"

Kocaman, sözleşmesi tek taraflı fesh edilen Demba Ba için şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir ekleyeceğim bir şey yok. Hiçbir dönemde bir oyuncu için kararlar verdikten sonra bir şeyler söyleyen biri değilim. Nesini anlatayım? Nedenler konuşmaya başlayınca oyuncuyla ilgili olumsuz bir şeyler söylemek gerekiyor doğru yaptım demek için. Bu seviyede kimse kasti bir şekilde karar vermez. Oyuncu ve takım açısından doğru olana karar vermeye çalıştım bugüne kadar. Bu kararın sonucunun ceremesini de semeresini de çekeceğiz. Bizde nedense bunlar merak ediliyor." 

Göksel Gümüşdağ: "Takımımıza önemli katkılar sağladı"

Öte yandan Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'da Demba Ba konusu hakkında bugün  NTV Spor'a açıklamalarda bulundu.

Gümüüşdağ "Demba Ba, bizim için çok kıymetli bir futbolcu. Takımımıza önemli katkılar sağladı. Fakat yönetim kurulumuzun aldığı karar sonrası kendisi ile yollarımızı ayrıma kararı aldık. Sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshettik. Sosyal medya hesabından paylaştığı fototğraf için de özür diledi. Paylaşımının kulüple alakalı olmadığını söyledi ve yanlış anlaşıldığını bana aktardı" açıklamasını yaptı.

'Sosyal medya kötülükle dolu'

Kocaman Kasımpaşa maçından sonraki basın toplantısımda ise Demba Ba sorusunu şöyle yanıtladı: "Bu konu tamamen benim futbola bakışımla ilgili bir durum. Sosyal medya bir tarafıyla beslenme platformu, bir tarafından da kirliliğin anası gibi kötülüklerle dolu. Saçmalık ve aptalca şeylere kamuoyunun dikkat etmemesini rica ediyorum.

 

Bu tamamen teknik anlamda benim tercihim, başka bir şey değil. Başka taraflara götürülmesi kadar aptalca bir durum yok. Salak, aptalca taraflara gitmezse iyi olur. Sadece Demba Ba ile ilgili değil pek çok oyuncuyla ilgili karar vermek zorundayım, bazen olumlu bazen olumsuz olabiliyor. Bu işin doğasında var."

Demba Ba Başakşehir'in tarihine geçti

Senagalli futbolcu Demba Ba, bu sezon ligde oyuna sonradan girdiği 9 karşılaşmada rakip ağları 4 defa sarsarak 7 puana direkt katkı sağlamıştı. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde turuncu-lacivertlilerin ilk golünü atan futbolcu olarak da adını kulüp tarihine yazdırdı.

Senin için hazırladığımız haberler