TFF Başkan Vekili Yusuf Günay'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a Yanıt

Burak Alaca
29.04.2023 - 19:19 | Son Güncellenme: 29.04.2023 - 19:46

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Yusuf Günay, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bugün yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

TFF Başkan Vekili Yusuf Günay'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a Yanıt

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Galatasaray'ın TFF'deki köstebeği olarak itham ettiği Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Yusuf Günay'dan açıklama geldi.

"Bulunduğu makamın önemini idrak ederse..."

Ali Koç'un kendisi ile ilgili sözlerine tepki gösteren Günay "Sayın Koç, bulunduğu makamın önem ve mahiyetini idrak ederse, yakışıksız üslup ve söylemlere ihtiyacı kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Eski bir bürokrat olmaktan gurur duyuyorum"

Palyşatığı mesajın devamında da Koç'a yanıt veren TFF Başkan Vekili "Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un, şahsımı hedef alan sözleri üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur. Ülkesi ve milletine hizmet etmeyi görev bilen biri olarak, Sayın Koç'un söz ettiği, 'eski bir bürokrat' unvanını taşımaktan, onur ve gurur duyuyorum." ifadelerini ekledi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Galatasaray'a çok ağır ithamlar! Özel yapı, köstebek, Florya...
Habere Git

"Büyük camialarda yöneticilik yapmak hakkaniyet ister"

Şahıslara ve camialarına gösterdiği sayıgıyı görmeyi beklediğini belirten Günay "Büyük camialarda yöneticilik yapmak büyük sorumluluk gerektirir. Hakkaniyet ve adalet ister. Ama en çok da saygı ister. Kişi ve makamlara, temsil ettikleri camialara saygıyla yaklaştığım gibi, aynı saygıyı beklemek de en doğal hakkımdır." şeklinde devam etti.

"Kibir, zihinsel körlük getirir"

Ali Koç'un söylemlerini kibire bağlayan Günay "Kibir, zihinsel körlük getirir. Başkalarına saldırganlık yaparak; iftira ve hakaret ederek başarılı olunamayacağı artık görülmelidir." ifadeleriyle cümlelerini tamamladı.

Galatasaray'da başkan yardımcılığı yaptı

Yusuf Günay 2018-2021 yılları arasında eski Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in yardımcılığını üstlenmişti.

Ali Koç ne demişti?

Ali Koç bugün yaptığı açıklamada Günay'ı "Malum kulübün başkanına sesleniyorum: Biz randevu aldık gittik. Oraya medya mensubu çağırmadık, uzaktan böyle fotoğraf çektirmek için kurgular yapmadık. Siz randevu almadan, o eski bürokrat olan içerideki köstebeğinizle beraber habersiz gitmişsiniz oraya. Ne konuştuğunuzu bilmiyorum. Biz gittik diye gittiyseniz yazık size! Acz içindeymişsiniz yani. Biz kendi işlerimizi konuşmak için gittik. Değil sizin maçın hakemini, kendi maçımızın hakemini bile konuşmadık; atanacak hakemi... Bu nasıl bir fıtrattır! Anlamakta çok zorluk çekiyorum. Ama her zaman meyvesini aldıkları için... Oradaki köstebek sabahtan akşama kadar çalışıyor. Biz onları seçtiğimiz zaman Türk futbolunu yönetmesi için seçtik; bir kulübün menfaatlerini korumak için seçmedik! Sayın başkana (TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi) da buradan söylüyorum: Dikkat edin bu kişiye." ifadeleri ile köstebeklilke itham etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler