Koeman: "Soldado birini mi öldürdü? Belhanda..."

08.11.2018 - 21:52 | Son Güncellenme: 09.11.2018 - 00:52

Koeman: "Soldado birini mi öldürdü? Belhanda..."

Fenerbahçe teknik direktörü Koeman, Anderlecht maçı sonrası basın toplantısı düzenledi. Koeman'ın basın toplantısından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Cezaları duydum. Soldado inanılmaz bir karar. Belhanda’nın Soldado’yu takip ettiğini, kovaladığını, kafasını, dizini ve dirseğini kullandığını gördük ama sıfır maç alıyor. Adaleti sağlaması gereken kişi ben değilim ama görüntüler yalan mı söylüyor? Nasıl oluyor Soldado 6 maç alıyor da Belhanda sıfır maç alıyor? Soldado birini mi öldürdü? Gerçekten inanılmaz kararlar. 6 maçlık ne yapmış? Gülünç. Bu adalet mi, bence değil.

Ben kendi takımıma ve futbola konsantre olmak istiyorum. Bazen dördüncü hakemlerle tartışmalar oluyor ama bence bu normal. Ben onlara saygı duyuyorum. Hakemler olmasa futbol olmaz. Hatalar ve çok iyi şeyler yapıyorlar. Hakemlerin zor bir işi olduğunu bilmeliyiz, özellikle Galatasaray-Fenerbahçe maçı yönetiyorsanız. Ben Fenerbahçe’nin hocasıyım. Herkes sizi izliyor, rol-modelsiniz. Diğer rakiple kavga edersek kötü örnek oluruz.

Cezalar Fenerbahçe'nin oyununu etkiledi mi?

Böyle karşılaşmalarda duygular yaşanacak ancak o karşılaşmadan sonra gördüğümüz gibi değil. O duyguları bir kenara bırakmalıyız. Günümüzde herkes çıldırmış vaziyette. Rol-model olmalıyız. Günümüzde herkes bu maçları izliyor. Herkes hata yapabilir ancak iki veya üç olmaz.

Cezaların maçtan önce açıklanması bizi etkilemedi. Biz maçımıza konsantre olduk.

Alper Potuk neden kadroya alınmadı?

Alper’in sakatlığı söz konusu oldu. Sakatlık olmasaydı oynayacaktı. O sakatlanınca farklı bir yol izledik. Maçın başında sorun yaşadık. Ama öyle olmasına rağmen Anderlecht’in net bir pozisyonu yok. Bakkali’nin pozisyonlar üretmesini engelledik. 90 dakika boyunca takım halinde mücadele ettik. Anderlecth bizden daha fazla topa sahip oluş olabilir ama biz daha iyi oynadık. İkinci yarı öz güvenli bir görüntü sergiledik. Orta sahalarımızın tamamının aynı anda hep birlikte öne çıkmaması gerekiyordu ve orta sahada 1 oyuncuyu geride bırakmaya çalıştık. Takım çalışmasından dolayı mutluyum. Cuma akşamında da iyi bir takım çalışması ortaya koyduk. Galip geldiğimiz için mutluyum.

Kendisine 30 sene önce Anderlecht karşısında yine 2-0 kazandıklarını ve oyuncu olarak 1 gol attığı hatırlatılan Erwin Koeman, “Kasımda olduğunu biliyordum ama tam olarak tarihi bilmiyorduk. İlk golü ben atmıştım. Aynı tarih olması inanılmaz. Bunu hatırlattığınız için teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler