Kokoskov farklı galibiyeti açıkladı: "Maç planımızı uygulayabildik"

20.12.2020 - 17:08 | Son Güncellenme: 20.12.2020 - 17:08

Fenerbahçe Beko, Frutti Extra Bursaspor'u 90-54 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Sarı Lacivertliler'in baş antrenörü Igor Kokoskov, alınan bu galibiyette takımının odaklandığını ve maç planlarını uygulayabildikleri için mutlu...

ING Basketbol Süper Ligi'nin 13. haftasında Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda konuk ettiği Frutti Extra Bursaspor'u 90-54 gibi farklı bir skorla mağlup etti. 

Karşılaşma sonrasında yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan İstanbul temsilcisinin baş antrenörü Igor Kokoskov, galibiyetten dolayı memnun. 

"Reaksiyon gösterdik ve maça doğru bir şekilde başladık." diyen Kokoskov, "Odaklandık ve maç planımızı uygulayabildik. Bütün oyuncularımız katkı sağladı. Her maç bizim için eşit derecede önemli. Rakibimiz de iyi bir takım. Bazı sakatlık ve hastalık sorunları yaşadılar. Koç Alimpijevic bence onlar için iyi bir seçim. Bence ilerleyen dönemde daha iyi olacaklar. Biz, bu karşılaşmadaki performansımızdan ötürü memnunuz. Ama önümüzde Olympiacos maçı var ve ona odaklanacağız. İyi hücum, çember altını ve perimetre hücumunuzu dengelemek demektir. Çemberi kullanmalı ve üçlüklerde de isabet bulmalıyız. Çember altını kullanmanın da farklı yolları var. Potaya atak edebilir, ikili oyunlar üzerinden üretim yapabilir veya post-up oyunları kullanabilirsiniz. Birçok kombinasyon var. Özellikle Dyshawn Pierre üzerinden oynayarak fiziksel avantaj elde edebileceğimizi biliyorduk. Nando ve Barthel’i de kullanabildik. Bence bugün çembere yakın oyunlarda doğru opsiyonları bulduk ancak şutlarda da hazır olmamız gerekiyor. Çünkü bu bir denge meselesi. Bugün çember altında daha etkili olabileceğimizi gördük ve ilk opsiyon olarak bunu kullandık." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler