Kokoskov'dan galibiyet yorumu: "Kesinlikle efordan..."

27.01.2021 - 00:11 | Son Güncellenme: 27.01.2021 - 00:15

THY EuroLeague'de Fenerbahçe Beko'nun çıkışı, Baş Antrenör Igor Kokoskov'un keyfini yerine getirmiş durumda. Başarılı çalıştırıcı, Maccabi Playtika galibiyetinin efor ve güvenden geçtiğini söyledi.

Kokoskov'dan galibiyet yorumu: "Kesinlikle efordan..."

THY EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, normal sezonun 22. maçında Maccabi Playtika Tel-Aviv'i 82-75 yenerek galibiyet serisini 7 maça çıkardı. Sarı Lacivertliler, galibiyet serisini 7 maça yükseltirken, 12 galibiyet ve 10 mağlbiyetle Anadolu Efes ile aynı durumda; ancak genel averajdan dolayı 9. sırada.

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Beko Baş Antrenörü Igor Kokoskov, “Çok zor bir maçtı.  Böyle olacağını da biliyorduk. Çok zorlu, çok çeşitli yeteneklere sahip oyuncuları bir arada tutan bir takım. Çok değişik atışlar yaratan oyuncular var. Sadece Wilbekin değil, önemli bir takım aynı zamanda. Biz çok sağlam bir oyun planı kurduk, kurmaya çalıştık. Bu takımı yenebilmek için böyle bir plan olmalıydı. Takımım doğru bir şekilde planı yaptı ve bire birde buna uyduk. Çok disiplinliydi. Güven vardı. Efor her zaman var, bunun hiçbir zaman eksik olduğunu düşünmedim ama daha da çok disiplinliydik. Bunun keyfini çıkarmamız gerekiyor.  Kesinlikle takım eforuyla olan bir şey. Programdan dolayı da üzerimizde çok fazla baskı vardı. Kendi evimizde kazanmak çok önemliydi. Özellikle play-offlara gitmek istiyorsanız ev sahibi avantajını korumak adına evinizde kazandığınız maçlar çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Kokoskov, takımının son zamanlardaki çıkışı ile ilgili ise şu sözleri söyledi: 

“Herhangi bir maç olsun, molada rakibiniz 20 sayı öndeyse ve herhangi bir spor dalı olabilir. Sonuç itibariyle farklı bir enerji vardı. Tabii ki 20 sayı önde olan takım daha enerjiktir, daha farklı reaksiyonlar gösterir. Kazanan taraf olmak isterseniz daha enerjiksinizdir. Bence çok farklı bir yaklaşım yok. Sezonun başından beri oyuncuların birbirleriyle olan ilişkileri çok iyi. Çok sakatlığımız oldu, üst üste çok maç kaybettik ve kaybedince özgüven gidiyor. O zaman da her şeyi sorgulamaya başlıyorsunuz. Antrenör olarak, oyuncular olarak nasıl kazanabileceğinizin yollarını aramaya başlıyorsunuz. Oyuncularım çok iyi karakterlere sahipler ve Fenerbahçe ailesini çok iyi temsil ediyorlar. Bu çok gurur verici.” 

Senin için hazırladığımız haberler