Kolasinac transferinde Emre Belözoğlu detayı!

23.08.2021 - 11:45 | Son Güncellenme: 23.08.2021 - 12:00

Fenerbahçe'de Sead Kolasinac transferi için geri sayıma geçildi. Bu transferde eski sportif direktör Emre Belözoğlu ile ilgili detay ise dikkati çekiyor.

Kolasinac transferinde Emre Belözoğlu detayı!

 AJANSSPOR-HABER 

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'nin listesindeki isimlerden biri de Sead Kolasinac. Caner Erkin'in halefi olarak gösterilen futbolcunun sarı-lacivertlilerle anlaşma sağladığı gündemde. Kolasinac ile ilgili Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü Emre Belözoğlu ile ilgili detay ise dikkati çekiyor. Detaylar haberde...

Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme

İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal'de bonservisi bulunan Sead Kolasinac, sarı-lacivertlilere katılmaya çok yakın. Ada ekibi ile kontratı 2022 yılı Haziran ayında son bulacak futbolcu, herhangi bir aksilik olmazsa Fenerbahçe ile 3 yıllık (1 yılı opsiyonlu) sözleşme imzalayacak. 

Schalke'de kalma ihtimali var mıydı?

28 yaşındaki futbolcu geçen sezonun ikinci yarısını Alman ekibi Schalke'de kiralık olarak geçirdi. 30 yıl sonra ligden düşen Schalke'nin ise futbolcuyu kadroda tutma imkânı bulunmuyordu. Futbolcu da kariyerine başka bir ekipte devam etme kararı aldı. Arsenal ile yaptığı görüşmelerde ise aslında kapının kendisine kapalı olduğunu bir kez daha gördü.

Karar oyuncu ve menajerine iletildi

Hatırlanacağı üzere Kolasinac, 2017'de Schalke'den Arsenal'a bedelsiz transfer olmuş ve Topçular'ın formasını 78 kez giyip 2 gol atmıştı. Arsenal'de, Lucas Torreira, Willian, Bellerin ve Runarsson gibi isimlerin dışında Kolasinac da kesin olarak kadroda düşünülmüyor. Bu karar oyuncu ve menajerine de iletildi.

Emre Belözoğlu'na Mesut Özil'den tavsiye

Bosna Hersek basını, Sead Kolasinac'ın eski takım arkadaşı Mesut Özil tarafından daha önce de Fenerbahçe'ye tavsiye edildiğini ve daha önce sportif direktör koltuğunda oturan Emre Belözoğlu'nun da bu transfere sıcak yaklaştığını yazdı. Yani; futbolcunun transferi aslında biraz rötarlı gerçekleşmiş olacak.

Fenerbahçe'ye maliyeti ne olacak? 

28 yaşındaki futbolcu, İngiliz basınına göre; Fenerbahçe'de yıllık 1.8 milyon Euro civarında gelir edecek. Öte yandan Alman ekibi Bayer Leverkusen'in de Kolasinac'a ilgi gösterdiği fakat; oyuncunun Mesut Özil'in olumlu referansı sonrası İstanbul'u tercih etme kararı aldığı iddia edildi.

Senin için hazırladığımız haberler