Köln'de koronavirüs tartışması: "Anlamıyorum!"

03.05.2020 - 18:03 | Son Güncellenme: 03.05.2020 - 18:05

Almanya Ligi ekiplerinden Köln'de koronavirüs testi pozitif çıkan isimlerin olmasının ardından eleştiriler de beraberinde geldi. Köln, halen idman yapmaya devam ediyor. Neden takım karantinaya alınmadı? İki sağlıkçıdan açıklama geldi.

Koronavirüs salgını spor kulüplerini de ciddi şekilde etkilemeye devam ediyor. Almanya Ligi takımlarından Köln'de 3 kişide test sonucu pozitif çıktı. 14 günlük karantina sürecine alınan kişilerin kimliği açıklanmadı. Sağlık uzmanı Karl Lauterbach'tan Köln'e dikkat çeken bir eleştiri geldi.

DIŞ HABER/AJANSSPOR

Köln, virüs çıkmasına rağmen antrenmana devam ediyor

Köln doktorları, "Virüs kimde var bilemeyiz. O açıdan diğer futbolcuların antrenmana davem etmesine karar verildi" dedi. 57 yaşındaki sağlık uzmanı Karl Lauterbach ise, Köln'ün enfekte olan 3 kişiye rağmen antrenman yapmaya devam etmesini eleştiriyor.

Karl Lauterbach'tan uyarı: "Akciğer, kalp ve böbreklere zarar verir"

Lauterbach, "Muhtemelen 2 oyuncu, 1 çalışan enfete. Gerisi antrenman yapmaya devam ediyor. Enfete olan kişiler antrenman yaptığında bu akciğerlere, kalbe ve böbreklere zarar verebilir. Oyuncuların böyle bir duruma izin vermesine şaşırdım. Futbol sadece bir gelir kapısı olarak düşünülmemeli bir rol model olmalı" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler