Kolombiya basını yazdı! Ali Koç o transfer için bizzat görüştü!

26.03.2019 - 11:15 | Son Güncellenme: 26.03.2019 - 14:15

Kolombiya basını yazdı! Ali Koç o transfer için bizzat görüştü!

Spor Toto Süper Lig’de sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe, gelecek sezon için çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-lacivertlilerle ilgili Kolombiya basınından flaş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yerry Mina için bizzat görüştü. Mina, Fenerbahçe’ye transfer olacak mı? İşte gelişmeler…

Fenerbahçe Mina transferini gerçekleştirmek istiyor

Kolombiya basını, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Yerry Mina’yı çok istediğini ve Everton kulübüyle görüşmeler yaptığını yazdı.

Barcelona'dan Everton'a transfer olmuştu

Tapusu Barcelona’dayken ve Dünya Kupası’nda da kendini parlatmadan önce Fenerbahçe’nin kiralama için yaptığı görüşmeler sonuçsuz kalmış, araya giren İngiliz ekibi Everton da Mina’yı tam 30 milyon euro bedelle kadroya katmıştı.

Kiralık gönderilebilir

Yerry Mina’nın Everton ile olan mevcut mukavelesi 2023’te sona eriyor. İngiliz ekibi, yaz döneminde transfer ettiği genç oyuncularına bu sezon pek şans veremedi.

Mina'nın bonservisiyle ayrılması zor

Ancak büyük bedelle kadroya katılan Mina’nın bonservisiyle ayrılması oldukça zor. Everton’ın da kiralama konusunda 1 yıldan fazla bir süreyi istemediği de belirtiliyor.

Skrtel'in yerine Mina

34 yaşındaki Martin Skrtel de F.Bahçe’de 1 yıl daha kalmak için kapıyı yüksekten açtı. Sarı-Lacivertliler, Skrtel’in taleplerini karşılamak yerine daha genç ve geleceği olan Mina’yı opsiyonla 1 sezon kiralamayı daha mantıklı görüyor.

Oynayabilmek için ayrıldı

Yerry Mina, bu sezon İngiltere Premier Lig’de 12 karşılaşmada (800 dakika) forma giydi ve 1 kez ağları sarstı, 2 kez de FA Cup maçında yer aldı.

Barcelona'da istediği şansı bulamadı

Mina, Barcelona’da oynamayı çok istediğini ancak düzenli olarak forma giymenin kendisi için daha önemli olduğunu ifade etmişti.

Mina'nın gelmesi sürpriz olmayacak

Bu sebeple tercih ettiği Everton’da da istediği süreyi alamadı. Geçen sezon Mina için görüşmelerde kozları zayıf olan Fenerbahçe’nin elinde o döneme göre şu anda fazlaca avantaj var. Mina’nın gelmesi sürpriz olmayacak. (Akşam)

Senin için hazırladığımız haberler