Konavirüs neden 50 yaş üstü erkeklere bulaşıyor? 50 ve 65 yaş üstü koronavirüs riski

08.04.2020 - 21:34 | Son Güncellenme: 08.04.2020 - 21:34

Son dakika koronavirüs haberleri… Koronavirüs neden 50 yaş üstü erkeklere bulaşıyor? Koronavirüs tespit edilen birçok hasta hafif belirtilerle hastalığı atlatırken, bazıları daha ağır şekilde yaşıyor. Koronavirüsü etkileyen yaş faktörü ise vatandaşların aklında. Peki 50 ve 65 yaş üstü koronavirüs riski neden fazla, ölüm oranı ne? İşte detaylar…

Son dakika koronavirüs haberleri… Koronavirüs neden 50 yaş üstü erkeklere bulaşıyor? Koronavirüs tespit edilen birçok hasta hafif belirtilerle hastalığı atlatırken, bazıları daha ağır şekilde yaşıyor. Koronavirüsü etkileyen yaş faktörü ise vatandaşların aklında. Peki  50 ve 65 yaş üstü koronavirüs riski neden fazla, ölüm oranı ne? İşte detaylar…

NEDEN 50 YAŞ ÜSTÜ ERKEKLER?

Bilim insanları henüz bunun sebebinin ne olduğundan emin değil.

İngiltere verilerine göre yoğun bakımda koronavirüs sebebiyle yatan hastaların yaş ortalaması 60. Çoğu erkek ve çoğunun obezite ya da kalp hastalığı gibi rahatsızlıkları var.

İngiltere Ulusal İstatistik Bürosu'nun verilerin göre, 27 Mart itibarıyla koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden 647 kişiden 44'ü, yani yüzde 7'si, 45-65 yaş arasındaydı.

Ölüm oranları kadınlarda da erkeklerde de yaş arttıkça artıyor. Ancak hayatını kaybeden erkeklerin oranı kadınlardan daha fazla.

Salgının çıkış noktası olan Çin'den gelen veriler de erkeklerin kadınlara göre daha fazla risk taşıdığını gösteriyor. Ancak uzmanlar bunun sebebinin cinsiyetler arasındaki fiziksel farklar değil; sigara içmek gibi alışkanlıklarda görülen farklar olabileceğini söylüyor.

Nottingham Üniversitesi'nden Moleküler Tıp Profesörü Ian Hall, "Davranış farklılıklarının erkeklerde riskin çok daha yüksek olmasının sebebi olabileceği konusunda kesinlikle ikna oldum. Bununla birlikte henüz belirlenmemiş başka faktörler de bu farkta rol oynuyor olabilir." dedi.

Erkeklerin kalp krizi geçirme, şeker hastalığına yakalanma ve kronik akciğer hastalıklarına sahip olma ihtimali, kadınlardan daha yüksek.

Bazı uzmanlar genetik yapının ve cinsiyet hormonlarının da bunda rol oynayabileceğini düşünüyor.

Senin için hazırladığımız haberler