Konya’da koronavirüs vaka sayısı kaç?

31.03.2020 - 20:27 | Son Güncellenme: 31.03.2020 - 20:38

Konya’da koronavirüs vaka sayısı kaç? Ülkemizde etkisini gösteren koronavirüs için vatandaşlar Konya vaka ölüm tedavi sayısını merak ediyor. Vatandaşlar, il il corona virüsü vaka sayısı araştırmaları yapıyor. Peki Konya’da koronavirüs hasta sayısı kaç tane? İşte detaylar…

Konya’da koronavirüs vaka sayısı kaç?

Konya koronavirüs vaka sayısı haberimizde.. Türkiye, yeni tip koronavirüse karşı önlem almaya devam ediyor. Öte yandan vaka sayısı ise yükselerek devam ediyor. Vatandaşlar ise il il corona virüsü vaka sayısı araştırmalarını sıklaştırdı. Peki Konya'da koronavirüs hasta ölü ve iyileşen tedavi sayısı kaç tane? işte Konya corona vaka sayısı...

Konya nüfusu:

Nüfus: 2,18 milyon

3 NİSAN 2020

Konya vaka sayısı: 601

4 Nisan 2020

Konya vaka sayısı: 601

14 NİSAN 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası alınan kararları ve Türkiye'deki son koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Bakan Koca, Konya’nın koronavirüs haritasını da açıkladı.

1 MAYIS 2020

Sağlık Bakanlığı, Evde Kal uygulaması ile beraber şehirlerin koronavirüs vaka ve yoğunluk haritalarını yayınladı. 

27 MAYIS 2020 KONYA KORONAVİRÜS VEFAT SAYISI

Vefat Sayısı: 20

17 HAZİRAN 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun toplantısının ardından açıklamalarda bulundu:

İllere göre günlük ortalama vaka sayısı:

Konya'da 41, 73, 88, son gün 100'e yaklaştı

TEMMUZ - FAHRETTİN KOCA'DAN İL İL KORONAVİRÜS AÇIKLAMALARI:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakaları ve diğer gelişmeler hakkında paylaşımlarda bulundu:

2 Temmuz: Burdur ve Gümüşhane’de 2 gündür yeni vaka yok. En çok vaka olan 5 il: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Bursa. Toplum sağlığı için risk yansıtan görüntüler artıyor: Bugün, medyada, yolcular arasında sosyal mesafenin sıfırlandığı taşıt haberleri yer aldı.

5 Temmuz: Son 3 günde, ortalama vaka sayısının en çok arttığı iller: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Mardin, Konya, Bursa, Diyarbakır. Yoğun bakım hasta sayımız, yeni vakaları takiben, artış eğiliminde. TEDBİR VARKEN, “Bugün vefat eden sayısı” kanıksanacak tablo değil.

8 Temmuz: Bazı büyük kentlerde en yüksek haftalık vaka sayıları salgının 5. haftasında görülmüştü. Tedbirlerle bunu düşüşler izledi. 13 ilimizde en yüksek haftalık vaka sayılarına son 1 ay içinde veya yeni ulaşılmaktadır. Yeni vakalar belli illerde yoğunlaşmaktadır.

11 Temmuz: Son üç günde vaka sayılarında en çok düşüş olan 7 ilimiz: Kars, Çanakkale, Bartın, Artvin, Ardahan, Kütahya ve Yalova. Türkiye genelinde vakaların pnömoniye dönme oranı azalıyor. Vaka sayılarındaki artış ve düşüşler, maske ve mesafe kuralına uyuma bağlı.

12 Temmuz: SON 3 GÜNDE ortalama entübe hasta sayısı en yüksek 5 il: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Bursa. Ortalama yoğun bakım hasta sayısı en yüksek 5 il: İstanbul, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep ve Konya. Beklediğimiz sonuçlar için tedbirlere daha fazla uyalım.

18 Temmuz 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''1.000’in üstünde gerçekleştiği en son güne kıyasla, yeni vaka sayımız, bugün 90 azaldı. SON 3 GÜNDE en çok vaka görülen beş ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Diyarbakır. En az vaka görülen beş ilimiz: Artvin, Tunceli, Bayburt, Kırklareli, Bartın.'' ifadelerini kullandı.

23 Temmuz 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İyileşen sayımız vaka sayısından 238 fazla. 1 Hazirandan bugüne COVID-19 sebebiyle kaybettiğimiz 1.043 hasta içinde 65 yaşından küçük olanların sayısı 136. Son 3 gün vaka sayısı en çok artan iller: Ankara, Konya, Şanlıurfa, Batman, Adana, Kayseri, Erzurum.

5 AĞUSTOS 2020

Fahrettin Koca'dan Konya açıklaması:

''KONYA: Servis yatağı doluluk oranımız %48, yoğun bakım doluluk oranımız %76, ventilatör doluluk oranımız %42. Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın.''

11 Ağustos 2020

Fahrettin Koca: Son 3 gündür HASTANEYE YATIŞLARDA %32 AZALMA var. Fakat sürecin en önemli göstergelerinden biri olan AĞIR HASTA SAYISINDA ARTIŞ devam ediyor. Son 3 gün içinde en yüksek sayıda hasta görülen ilk 5 ilimiz: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa.

Senin için hazırladığımız haberler