Konyaspor, Antalyaspor maçının hakeminden çekiniyor

17.11.2017 - 14:55 | Son Güncellenme: 17.11.2017 - 14:55

Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, Antalyaspor ile oynayacakları karşılaşma öncesinde, maça atanan hakem Bülent Yıldırım'a ilişkin tedirginliğini ortaya koydu. Baydar, camiaya birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Başkan Yardımcısı Baydar kritik maç öncesi yaptığı açıklamada “Atiker Konyaspor- Antalyaspor maçında hakemlerimizin yönetiminin bu kritik karşılaşmanın önüne geçmesini istemiyoruz” dedi.

Baydar şunları söyledi: “Geçtiğimiz sezonlara baktığımızda Konyaspor taraftarının birçok karşılaşmada skoru etkileyen hatta belirleyen unsur olduğunu gördük. Antalyaspor müsabakası da bu karşılaşmalardan birisi olarak karşımızda duruyor. Büyük taraftarımızın maça ilgisi bizleri mutlu ediyor. İnşallah tribünlerdeki heyecan sahaya yansıyacak ve karşılaşmanın sonunda gülen taraf biz olacağız. Atiker Konyaspor bu sezon Süper Lig’de ilk kez taraftarının karşısına çıkıyor. Bu kritik karşılaşma için daha önce ciddi sıkıntılar yaşadığımız Bülent Yıldırım’ın atandığını görüyoruz. Umarız sayın hocamız her iki takımın da maç sonunda itiraz etmeyeceği, verilen hatalı kararların skoru direkt olarak etkilemeyeceği adil bir yönetim ortaya koyar.Şu an Türk futbolunun önündeki en büyük problemlerden biri ne yazık ki hakemlerimizin performansları. Çünkü her hafta skoru tayin eden hatalar yüzünden maç kritiği yerine bu kararlar ön plana çıkıyor ve maalesef camialar ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntıları yaşatanlar ise birkaç maç dinlendiriliyor sonra yeniden görev almaya devam ediyorlar. Geriye dönüp bakıldığında Atiker Konyaspor’umuzun oynadığı karşılaşmalar sonrasında yaptıkları kritik hatalar nedeniyle birçok hakemin dinlendirildiğini karşılaşmalara çıkma izni verilmediğini görüyoruz. Ama olan bizim futbolcumuza, camiamıza ya da puanlarımıza oluyor. Kısacası bu hafta Atiker Konyaspor- Antalyaspor maçında hakemlerimizin yönetiminin bu kritik karşılaşmanın önüne geçmesini istemiyoruz."

EMEKLER YANLIŞ/HATALI DÜDÜKLERLE HEBA OLMASIN

Baydar şöyle devam etti: "Sezon başından beri oynadığımız 11 karşılaşmada da canımız yandı büyük haksızlıklara uğradık. İlk kez taraftarımızın karşısına çıkacağımız bu karşılaşmada tek arzumuz sahaya çıkan futbolcularımızın, teknik heyetimizin ve tribünleri dolduran taraftarlarımızın emeklerinin ve nefeslerinin yanlış/hatalı düdüklerle heba olmamasıdır. Bu yüzden haftalar sonra sıkıntısız, sorunsuz bir maç oynamayı sadece kendimiz için değil karşılaşmayı yöneten hakemler ve konuk takım için de istiyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler