Konyaspor, teknik direktör Aleksandar Stanojevic ile yollarını ayırdı

Akın Ungan
22.10.2023 - 13:55 | Son Güncellenme: 22.10.2023 - 14:15

Son dakika haberleri | Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, teknik direktör Aleksandar Stanojevic ile yolların ayrıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Konyaspor, teknik direktör Aleksandar Stanojevic ile yollarını ayırdı

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de mücadele eden Konyaspor, beklenen performansın altında kaldı. 9 lig maçında sadece 2 kez kazanan Yeşil-Beyazlılar, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı. Bu grafiğin ardından Konyaspor, teknik direktörüyle yollarını ayırdı. Süper Lig'de 9 hafta sonunda teknik direktör ayrılıklarının sayısı dikkat çekti.

Teknik direktör Stanojevic ile yollar ayrıldı

Konyaspor, Sırp teknik adam Aleksandar Stanojevic ile yolların ayrıldığını açıkladı. Yeşil-Beyazlılar'ın yaptığı duyuruda 49 yaşındaki çalıştırıcıya teşekkür edildi.

Konyaspor'un açıklamasında, "Teknik Direktörümüz Aleksandar Stanojevic ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı Stanojevic ve ekibine teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Stanojevic'in Konyaspor performansı

Yeşil-Beyazlı takımda 17 Ocak 2023 tarihinde göreve başlayan Sırp teknik adam, çıktığı 26 karşılaşmada 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 11 mağlubiyetle 27 puan topladı ve maç başına da 1.04 puan ortalaması yakaladı. Konyaspor, bu sezon Süper Lig'de 14'üncü sırada yer aldı.

9 haftada 10 takım hoca hocasını gönderdi

Ligde henüz 9 hafta geride kalmasına rağmen 20 takımdan 10'u teknik direktör ayrılığı yaşadı. Beşiktaş, Pendikspor, Kayserispor, Gaziantep FK, Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Samsunspor ve Trabzonspor'a Konyaspor da eklendi.

Kayserispor'da görevini bırakan Çağdaş Atan'ın yerine Recep Uçar gelirken, Gaziantep FK Erdal Güneş'ten boşalan teknik direktörlük koltuğunu Rumen Marius Sumudica'ya verdi. Başakşehir'de Emre Belözoğlu'nun ayrılığının ardından ise Çağdaş Atan takımın başına geçti. Emre Belözoğlu da Tolunay Kafkas’ın ardından MKE Ankaragücü’nün yeni teknik direktörü oldu.

Şenol Güneş’in istifasının ardından Beşiktaş’ta, Burak Yılmaz futbol sorumlusu olarak görevine devam ederken Hüseyin Eroğlu'na teşekkür eden Samsunspor, Markus Gisdol'a emanet edildi.

Fatih Tekke ile yollarını ayıran İstanbulspor, Hakan Yakın ve Osman Özköylü ile karşılıklı anlaşarak sözleşme feshine giden Pendikspor ise Ivo Vieira ile anlaştı. Yeni sezon öncesinde teknik direktör değiştiren Fenerbahçe, Adana Demirspor, Sivasspor ile Çaykur Rizespor haricinde Süper Lig'de geçen sezondan itibaren takımlarının başında görevlerini sürdüren teknik direktörlerin sayısı da 7’de kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler