Konyaspor'da İlhan Palut gerçekleri! 3 nedenle görevine son verilmiş

Cüneyt Muharremoğlu
17.01.2023 - 19:00 | Son Güncellenme: 17.01.2023 - 20:25

Konyaspor'un İlhan Palut ile yollarını ayırması kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Palut'un görevden alınmasında skorlar kadar davranışları da etkili oldu.

Konyaspor'da İlhan Palut gerçekleri! 3 nedenle görevine son verilmiş

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Süper Lig'de Konyaspor ilk yarıyı 18 maçta topladığı 27 puanla 7. sırada tamamladı. 7. haftada oynanan Galatasaray maçına lider olarak çıkan Konyaspor, 2-1 kaybedilen maçtan sonra irtifa kaybetti. son 10 maçta sadece Ankaragücü'nü yenebildi.

İlhan Palut ile yollar ayrıldı

Konyaspor yönetimi, sürpriz karara imza atarak geçen sezon kendilerini 3. yapan teknik direktör İlhan Palut ile yolları ayırdı. Ayrılıktan sonra kulübün resmi hesabından Palut'a "Teşekkürler" denildi. Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kulüp binasında Palut'a veda edildi.  

Palut işinin arkasında başka şeyler var!

Yaklaşık iki yıldır Konyaspor'u çalıştıran; geçen sezon uzun süre şampiyonluk yarışında tutan, takımı Avrupa'ya taşıyan İlhan Palut'un görevden alınması büyük etki yarattı. Giresunspor ve Ümraniyespor gibi ligde istenilen yerde olmayan iki kulüp buna rağmen teknik direktörleriyle yola devam ederken, daha iyi konumdaki Konya'nın bu tercihi "Bu işin arkasında başka şeyler olmalı" sorusunu akla getirdi. 

İlgini Çekebilir
İlhan Palut'tan Emre Belözoğlu açıklaması! "Ayrılık sürecimden sonra konuştuk"
Habere Git

Mehmet Sepil bile pişman olmuştu

Göztepe Başkanlığı'nı bırakan Mehmet Sepil, ayrılık konuşmasında kendi taraftarına zamanında İlhan Palut'a sabretmemesini de eleştirmişti. Evet, 'yeni nesil' teknik direktörler arasında en başlarda adı geçen Palut'un işine neden son verildi? Kaldı ki son Beşiktaş maçını son dakika golüyle kaybetse de oyun olarak farkı kaçırdığı bir 90 dakika oynattı takımına.  

Vaduz'a elenmesi maddi kayıp yarattı

Konyaspor-İlhan Palut ayrılığının perde arkasında hem saha içi hem de saha dışı nedenler var. Geçen sezonu üçüncü sırada bitiren takım bu sezonsa son 10 maçta sadece 1 kez maç kazandı. Bu anlamda sportif bir istikrarsızlık oluştu. Camiada kimse bunu beklemiyordu. UEFA  Konferans Ligi'nde hedef gruplara kalmaktı ama deplasmandaki 1-1'lik avantajlı skora karşın içeride 4-2 kaybedildi ve Avrupa defteri kapandı. Bu da yönetimin mali hesaplarını alt üst etti. Ancak bu noktada Konya Stadı'nın zemininin, İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni'ne ev sahipliği yapması nedeniyle tarlaya döndüğünü de unutmamalı. Konya, Vaduz rövanşında çok bozuk bir  zeminde oynadı nitekim ligin başlarındaki maçlarını da başka sahalarda oynadı bu yüzden.

Tüm transferleri İlhan Palut yaptı

Konyaspor'un bu sezonki transferleri tamamen İlhan Palut'un verdiği liste çerçevesinde yapıldı. Yönetimin transfere hiç dahil olmadığı belirtiliyor. Fakat buna rağmen saha sonuçları geçen sezonun gerisinde kaldı. Bu yüzden yönetim, Türkiye'de gelenek olduğu üzere, kan değişimini uygun gördü ve Palut'a "Ayrılalım" dedi.

İlgini Çekebilir
Şok ayrılık! İlhan Palut görevden alındı
Habere Git

Futbolculara karşı tutumu için uyarıldı ama

Ancak Konyaspor yönetiminin İlhan Palut ile yolları ayırmasında saha sonuçları kadar önemli olan bir başka etken de saha dışı davranışları oldu. Palut'un agresif bir yapısı var ki bunu zaman zaman saha kenarında da belli ediyor. Oyuncularıyla olan iletişiminde de sergilediği tutumlar yönetimin hoşuna gitmiyordu. Ki bu konuda Palut'a uyarılar da yapılmış. Pro-Lisans konusunda Emre Belözoğlu gibi eski milli ve yüksek kariyerli isimlere iltimas tanınmasına karşı yaptığı son çıkış da anlaşılan kulüpte hoş karşılanmamış. 

Yönetim gençleri oynat dedi ama duymadı

Transferde tek söz sahibi olan İlhan Palut'un bu sezon takımda gençlere çok fazla şans vermemesi de yönetimi rahatsız eden bir diğer önemli konuydu. Yönetim, gençlere daha fazla fırsat vermesi için İlhan Palut'a bir çok kez tavsiyede bulundu. Bunu yaparken ekonomik şartları da gerekçe olarak gösterdi. Fakat Palut, yönetimin bu talebini de gözardı edip, tecrübeli isimleri oynatmayı seçti. 

Senin için hazırladığımız haberler