Konyaspor'dan Fenerbahçe ve Sergen Yalçın açıklaması!

15.05.2018 - 15:13 | Son Güncellenme: 15.05.2018 - 15:13

Konyaspor'dan Fenerbahçe ve Sergen Yalçın açıklaması!

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’e tutunmayı başardı. Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ahmet Baydar, sezonu değerlendirdi. Taraftarlara desteklerinden ötürü teşekkür eden Baydar, teknik direktör Sergen Yalçın’ın Konyaspor’daki geleceği ve Fenerbahçe maçı hakkında da açıklamalar yaptı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ahmet Baydar’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Ahmet Baydar'dan İsrail'e tepki

Dün ve bugün için Gazze'de yaşananlar için bir mesajımım var. İsrail askerlerinin Filistinlilere gösterdiği acımasız müdahale ve vahşice tutumunu şiddetle kınıyorum. Bu olay vahşice bir olaydır. Dünyadaki tüm müslüman ülkelerin birlik ve beraberlik içinde olmasını temenni ediyorum. 

Traore'nin sakatlığı ve üçüncü bölgede yaşanan sıkıntı...

Konyaspor olarak sezona iyi bir başlangıç yaptık. Süper Kupa’yı kazanmıştık. Her şey güzel başladı. Traore’nin ayağının kırıldığı ana kadar iyiydik. Rakip oyuncu kırmızı kartla cezalandırılmamıştı. Üstüne basa basa söylüyorum. Bu olaylar başlangıcı oldu. Üçüncü bölgeye yaptığımız transferlerden de beklenen verimi alamamıştık. Traore kaliteli bir oyuncu. Onun yerini ilk yarıda dolduramadık. Üst düzey oynadık ama kritik maçlarda sonuç elde edemedik ve ilk yarıyı istediğimiz yerde bitiremedik.

"Ligdeki en iyi ofansif hattı oluşturduk"

İkinci yarı için bazı tespitler yaptık. Jahovic, Eto’o, Orkan ve Volkan Şen’i kadroya katarak yeni bir başlangıç yaptık. Sorun yaşadığımız bölgeye iyi takviyeler yaptık. Ligdeki en iyi ofansif hattı oluşturduk. Takımdaki değerli kardeşlerimizle birlikte mücadeleye devam ettik. Futbolcularımız üstüne düşeni yaptı ve ligde kaldık.

Sergen Yalçın, Konyaspor'da kalacak mı?

Sergen Yalçın ve ekibinin çok ciddi katkıları var. Camiamızda olumlu bir sinerji oluşturdular ve bugünlere geldik. Ligde kalmayı başardık. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Sergen Hocamız ile dönem sonuna kadar anlaşmıştık. Tabi ki bir planlama yapacağız. Ama henüz bunu yapmış değiliz. Şu ana kadar Sergen Yalçın’dan ve ekibinden memnunuz. Umarım gelecek sezon da bu katkılarını devam ettirir diye düşünüyorum.

"Konyaspor, Fenerbahçe maçında 3 puan için sahada olacak"

Biz ligde kaldık ve şu anda bir iddiamız yok. Ama ligde iddiamız yok diye Fenerbahçe’ye karşı mücadele etmeyecek miyiz? Biz iyi mücadele edeceğiz ve 3 puan için oynayacağız. Bizim ne hocalarımız ne de oyuncularımız herhangi bir şaibe altına giremez. Böyle bir şey düşünülemez. Konyaspor çıkacak ve gereken mücadeleyi yapacaktır.

Konyaspor taraftarlarına teşekkür

Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Karda, kışta, deplasmanda ve iç sahada çok iyi desteklediler. 12.adam rolünü üstlendiler. Konyaspor taraftarlarına teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Onlar bizi daha güçlü kılıyor. Önümüzdeki yıl daha iyi bir Konyaspor izlettireceğiz.

Atiker Konyaspor'un 33 haftalık performansı

Atiker Konyaspor, 33 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de 36 puan toplayarak 15.sırada yer aldı. 9 galibiyet 9 beraberlik ve 15 yenilgiyle ligde kalmayı garantileyen Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağı maçla birlikte sezonu tamamlamış olacak.

Senin için hazırladığımız haberler