Konyaspor'dan Galatasaray, Aykut Kocaman, VAR ve transfer açıklaması!

22.11.2018 - 14:30 | Son Güncellenme: 22.11.2018 - 17:30

Konyaspor'dan Galatasaray, Aykut Kocaman, VAR ve transfer açıklaması!

Spor Toto Süper Lig’in 13.haftasında Galatasaray ile Atiker Konyaspor karşılaşacak. Konyaspor Kulübü İkinci Başkanı Selçuk Aksoy, deplasmanda oynayacakları Galatasaray maçı, Aykut Kocaman’ın göreve getirilişi, hedefleri, transfer planlamaları ve VAR sistemi hakkında konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Selçuk Aksoy’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"En doğru isim Aykut Kocaman'dı"

Milli arada bir teknik direktör değişikliği yaptık. Rıza Çalımbay ile yollarımızı ayırdıktan sonra Aykut Kocaman ile anlaştık. Hocamızla birkaç görüşmeden sonra anlaştık. Bir proje yapmamız gerekiyordu. Bu açıdan en doğru isim Aykut Kocaman’dı. İnşallah bu düşüncelerimizin doğru olduğunu ilerleyen dönemlerde göreceğiz.

"Taraftarımızın sesine kulak verdik"

Aykut Kocaman normalde Pazartesi günü gelecekti. Şehirde hocaya karşı büyük bir istek vardı. Taraftarlarımızın sesine kulak verdik ve Pazar günü gelmesini rica ettik. Hocamız da bizi kırmadı. Konyaspor taraftarları hocamızı çok iyi karşıladı. Daha önce omuzlarda gitmişti. Gelirken de güzel şekilde karşılandı.

"Galatasaray'ın eksiklerini fırsata çevirmek istiyoruz"

Galatasaray ile oynayacağımız maça iyi konsantre olduk. Kazanmak için İstanbul’a geliyoruz. Yeni teknik direktör de motivasyon olacaktır. İyi bir takım çizgisindeyiz. Aykut Kocaman ile bunun daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Galatasaray’ın eksikleri var. Bunu fırsata çevirmek istiyoruz. Galatasaray’a saygı duyuyoruz ama herhangi bir çekincemiz yok.

"Aykut Kocaman ile başarılı olacağımıza inanıyoruz"

Lige başlarken her takımın hedefleri olur. Gerçekçi olmakta fayda var. Türkiye Ligi kolay değil. İlk 10 içinde yer almak istiyoruz. Şu anda hedeflerimizi söylüyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecek. Aykut Kocaman ile birlikte başarılı olacağımızı düşünüyor ve buna inanıyoruz.

"Transferde hocamızın vereceği rapor önemli"

Transfer için henüz bir plan yok. Teknik heyetimizin vereceği rapor önemli. Bizim yöneticiler olarak şu anda bir planımız yok. Biz bütçe tarafını planlarız. Hoca bir rapor verecek. İmkanlarımız doğrultusunda plan yapacağız.

Konyaspor'un uzun vadede şampiyonluk planı var mı?

Uzun vadede elbette şampiyonluk isteriz. Şampiyon olmak çok kolay değil. Altyapıyı iyi oluşturmak gerekiyor. Hedeflerimiz her zaman Konyaspor’un başarılı olmasıdır. Doğru işler yapmayı planlıyoruz. Bu bir süreç alır. Umarım ilerleyen dönemlerde o da olur.

"VAR sistemi ilerleyen dönemlerde daha iyi olacaktır"

VAR sistemi Türkiye’de yeni uygulanmaya başladı. Normal zamanda verilmeyecek kararların doğru bir şekilde yansıdığını görüyoruz. İnsan faktörü olduğu için yorumlamalarda farklılıklar oluyor. Ama genel yoruma bakıldığında doğru bir uygulama diye görünüyor. Bana göre bir olumsuzluk yok. İlerleyen dönemlerde daha iyi olacaktır.

Konyaspor taraftarlarına mesaj

Taraftarlarımız şu ana kadar takımına sahip çıktı. Kendilerine özel bir teşekkürü borç biliyorum. Aykut Kocaman’ın gelmesi sonrası desteklerinin artacağını düşünüyoruz. Bizim taraftarımız takımla iç içe. Taraftarlarımıza sizin aracılığınızla teşekkür ediyoruz. Desteklerini esirgemesinler.

Senin için hazırladığımız haberler