Manchester City, Galatasaray'ın rakibi Kopenhag'ı devirdi!

Akın Ungan
14.02.2024 - 00:37 | Son Güncellenme: 14.02.2024 - 00:58

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın grubundan çıkan Kopenhag ile Manchester City karşılaştı. City, deplasmanda 3-1 kazandı. Maç sonucu, yazılı özet.

Manchester City, Galatasaray'ın rakibi Kopenhag'ı devirdi!

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Kopenhag ile Manchester City karşı karşıya geldi. Parken'de oynanan maçta Manchester City, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi gruplarındaki rakibi Kopenhag'ı 3-1 yenmeyi başardı.

Perdeyi De Bruyne açtı

Karşılaşmanın gol perdesini Manchester City'nin yıldız ismi Kevin De Bruyne açtı. Konuk ekip, 10'uncu dakikada 1-0 öne geçti. 

Dias'ın sağ kanada attığı uzun pası kontrol eden Foden, ceza alanına merkezden koşu yapan Kevin De Bruyne'ye çok şık bir pas gönderdi. Sağ çaprazda topla buluşan Belçikalı sağ ayağının üstüyle uzak köşeye yerden vuruşunu yaptı. Top ağlarla buluştu.

Kopenhag yakaladı

Ev sahibi Kopenhag, maçın 34'üncü dakikasında beraberliği yakaladı. Manchester City kalecisi Ederson oyun kurmak isterken hatalı pas verdi. Ceza sahası yayının sağında topu kontrol eden Elyounoussi sağ ayağının üstü ile sol köşeyi düşündü ancak top Dias'tan geri geldi. Ceza yayının üzerine düşen topa hareketlenen Mattsson topun gelişine köşeye nefir bir plase göndererek skoru eşitledi.

Silva skoru aldı

Manchester City, 45'inci dakikada Bernardo Silva'nın golüyle tekrar öne geçmeyi başardı. Bernardo Silva, Parken'de skoru 2-1 yaparak City'e avantajı verdi.

Sağ kanattan topla birlikte ceza sahasına paralel ilerleyen Kevin De Bruyne, topu bir an ayağından fazla açınca Mattsson araya girmeye çalıştı. Mattsson'un ayak koyduğu top De Bruyne'den sekip kale alanı sağ önünde olan Silva'nın önüne düştü. Portekizli, seken topa sol ayağının dışıyla şık bir dokunuş yaparak ağları havalandırdı.

Foden fişi çekti!

Maçın fişini çeken isim Philip Foden oldu. De Bruyne'nin ceza sahası içi sağ tarafında son çizgiden penaltı noktasına çevirdiği topa Foden tek dokunuş yaptı ve top ağlara gitti. City, maçı 3-1 kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler