"Korkulan değil, sevilen hakem olacağım" demişti! Kızağa çekildi...

14.10.2021 - 13:57 | Son Güncellenme: 15.10.2021 - 00:20

MHK, Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının hakemi Ali Palabıyık ile ilgili kararını verdi. Palabıyık bu hafta orta hakem olarak görev alamadı. İşte detaylar.

"Korkulan değil, sevilen hakem olacağım" demişti! Kızağa çekildi...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-2 yenmişti. Milli aradan önce oynanan bu karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık'ın 9. haftada görev alıp alamayacağı merak konusu olmuştu. Merkez Hakem Kurulu kararını verdi. Detaylar haberde...

Ali Palabıyık orta hakem olarak görev alamadı

Bugün açıklanan 9. haftanın hakemleri listesinde Ali Palabıyık orta hakem olarak görevlendirilmedi. Palabıyık'ın 4 maç boyunca MHK tarafından kızağa çekileceği gündeme gelmişti. 

Palabıyık ile ilgili o haber neydi?

Skorer'in haberine göre; maçı belirtilen süreden 2 dakika fazla oynatan ve konuk takımın attığı son dakika golü öncesini süzemeyen Ali Palabıyık ve VAR hakemi Abdülkadir Bitigen’in Merkez Hakem Kurulu tarafından en az dört hafta maç alamayacak. Kıdemli yardımcı hakem Serkan Olguncan da pozisyonda kusurlu bulunmuştu. Palabıyık ve Bitigen ile özel olarak görüşen MHK Başkanı Serdar Tatlı’nın sert uyarılarda bulunduğu belirtildi. 

4 maçın üçünde eleştirildi

FIFA hakemi Ali Palabıyık, Süper Lig’de 4 maçta sahaya çıkarken, Avrupa arenasında da 3 müsabakada düdük çaldı. Palabıyık'ın yönettiği, Trabzonspor-Galatasaray (2-2), Beşiktaş-Adana Demirspor (3-3) ve Çaykur Rize-Galatasaray (2-3) karşılaşmasında oldukça fazla eleştiri alması dikkatlerden kaçmamıştı. 

"Korkulan değil, sevilen hakem olmak istiyorum" demişti

14 Ağustos 1981'de Ankara'da doğan Ali Palabıyık, bundan 7 sene önce TFF'nin Tam Saha Dergisi'ne bir röportaj vermiş ve o röportajda dikkat çeken sözler söylemişti. 

Palabıyık, o röportajında korkulan değil sevilen bir hakem olmak istediğini şu sözlerle anlatmıştı:

"Oyuncuların hakemleri baskı altına almaya çalıştığını hissedebiliyorum. Bu durumu da maçtan önce ya da devre arasında oyuncularla konuşarak ve saha içinde hakemle fazla diyaloğa girmemeleri gerektiğini söyleyerek önlemeye çalışıyorum. Kısacası otoriter yapımı daha çok hissettirmeye çalışıyorum. Tabii ki ileride oyuncular beni daha çok tanıdığında ve daha çok tecrübe kazandığımda bu durum kendiliğinden daha iyi bir hâle gelecek diye düşünüyorum. Ama her şey bir yana korkulan değil, sevilen bir hakem olmak arzusundayım. Zaten hiçbir hakemin oyuncuları azarlamak ve sert çıkmak gibi bir niyeti yoktur. Her hakem sahaya çıktığında, futbolun kurallarını kusursuz bir şekilde uygulamak ve adaleti sağlamak ister. Başka bir amacı yoktur."

Senin için hazırladığımız haberler