Korkunç Ivan ve ötesi!

18.03.2016 - 16:09 | Son Güncellenme: 18.03.2016 - 16:09

Futbol bitmiştir! Futbol şans oyunları, kumar yani açıkçası büyük çıkarların senaryolarına kurban edilmiş ve masumiyetini kaybetmiştir. Bunu Platini ve Blatter'in görevden alınmaları ve Hukuksal yasaklarında belgesel olarak gördük

Futbol bitmiştir!  Futbol şans oyunları,  kumar yani açıkçası büyük çıkarların  senaryolarına kurban edilmiş ve masumiyetini kaybetmiştir. Bunu Platini ve Blatter'in görevden alınmaları ve  Hukuksal yasaklarında belgesel olarak gördük. Peki kim yönetmekte bu futbolu ve kimlere hizmet etmekte?.Sorunun cevabı Uluslararasıdır! Bu işin kirli olan temizlenmesi gereken yanıdır! Bunun dışında da kişisel ve bazı kimlik eksikliği ile yaşanılan,  intikam duygularını açığa vuran kimseler ki bunların yanlış ego örneklerini sunan hakemlerin düdüklerinde görmekteyiz. Bir kuruluşta başarılı olma idealizmi her alanda ve her ülkede tıkanmakta kötüye prim verilmektedir adeta futbolda!

Dün gece Portekiz'de Bebek ile futbol bir kez daha "ilkel ve kinci dramayı"  Dünyanın gözü önünde  apaçık sergilemiştir. Ivan Bebek Avrupa şampiyonasında görev alamama intikamını tarihteki korkunç Ivan'dan daha zalimce  sergilemiştir! Mehmet Topal'a çıkartılan kartlar ve Rezil Penaltı, Diğer  gollerdeki "es" geçilen ofsaytlar ve Volkan Şen'in agresif ötesi davranışlarını görmezlikten geldiği anlar(! ) bir amacı gerçekleştirmiş olma sınırının kanıtı olup,  sonuçta Volkan'ın fiili davranışla ortaya koyduğu tepkiye neden olma cehaletinin  nedenidir ! Sonuçta 20 dakikada tur atlaması asla mümkün olmayan Braga'ya farklı galibiyet altın tepside" kesik baş! " misali sunulmuştur.

Bu durumun iki sorumlusu vardır.Birincisi UEFA ve müştereki Ivan,  ikincisi ise oyuna gelecek kadar kendini kontrol edemeyen profesyonel olmayı becerememiş Alper ile Volkan.! M.Topal bu kirli 90 dakikanın kurbanı seçilmiştir! Fenerbahçe 10 kişi olarak ta turu atlayacaktı akıllı ve sakin olunması gereken süreci futbol adına kullansaydı.Örnek ise Kaijer ve Van Persie idi!  Ayrıca Nani'nin oyundan alınışı,  Oyunda etkisiz de olsa varlığı önemli olduğu bir süreçte değiştirilen Von Persie yanlışı sıradan olmayan bir hesap  olup Pereira'nın kendini kontrol edememe hatalarıdır. Açıkçası Fenerbahçe'de keskin sirkeler vardı ! Oysa Portekiz'de oynanan bu karşılaşmada  Alves, Nani, Miereles, Pereira avantaj olmalıydı!

On kişi kalan takımda orta alandan M.Topal gibi bir futbolcunun yokluğu ve yerine tamamen defansa çekilme ve Kadlec'in oyuna alınması yanlıştı.Topu oyunda tutacak kullanacak futbolcu kalmayınca telaş takımı daha da gerdi!

Kendini belli ki yedek kulübesinde kuran ve öfke kontrolü yapamayan Volkan Şen tercihi ise o saatte yanlıştı. Gereksiz tekmesiyle Alper  Ivan'ın oyununa  gelen futbolcu olurken haklı olacağımız bir zaferin sahaya yansımasına  Volkan Şen ile birlikte takımlarına ve kendi kimliklerine çizik attılar! Futbolcu ve özellikle profesyonel olmak şimdi gerekliydi ! Mahalle maçı  zihniyetiyle Avrupa platformu içinde var olamazsınız.Özellikle Mental olarak buna hazırlanmamış bir Fenerbahçe olmak kanıtı Pereira'nın da başarılı teknik adam olma gerçeğine düşürdüğü gölgedir! Kendi ülkesinde bize kanıtlayacağı terk gerçek Fenerbahçe'nin tur atlaması olacaktı!  Kalede Volkan olaylarda frenlediği  varlığını yediği,  kendisine yakışmayan gollerde de gösterse kahraman olacaktı ! İç dünyası izin vermedi ! Belki de Volkan Şen'e yedek kalmak Alper'e de ego patlaması rakip oldu. Ama kaybeden Fenerbahçe ve Türk futbolu oldu sonuçta. Hem de Korkunç  Ivan patentiyle açık ve kalın kalın doğranarak!

Kendi adıma ve ülkemizin morale ihtiyacı olduğu bu süreçte manevi  bakımından büyük bir övünç kaynağı olacaktı Tur atlamak..Fenerbahçe başarısından kopartıldığımız için futbol  matemindeyiz!.Ama hatalarımız da sırıtıyor!

FIFA , UEFA, Korkunç Ivan, Pereira  ve bizim eksik profesyonellerimiz ne olursa olsun topluca Fenerbahçe ile Türk futbolunu akşam oyuna gelip acemice  katlettiniz!  Bu durum futbolun "Hatalar oyunu" toleransına sığmadı! Ve yazık oldu! 

Senin için hazırladığımız haberler