Korkunç! Savaşta 184 Ukraynalı sporcu hayatını kaybetti

Cüneyt Muharremoğlu
15.12.2022 - 14:04 | Son Güncellenme: 15.12.2022 - 14:09

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, IOC Başkanı Thomas Bach'a Rusya ile devam eden savaşta 184 sporcuyu kurban olarak verdiklerini söyledi.

Korkunç! Savaşta 184 Ukraynalı sporcu hayatını kaybetti

AJANSSPOR HABER

24 Şubat 2022 tarihinde Rusya'nın Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaş 2023'ün son günlerine yaklaşırken devam ediyor. Ukraynalılar, topraklarını savunmak için elinden geleni yapıyor.

Zelenksi'den açıklama: Thomas Bach ile konuştuk

Savaş devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile telefon görüşmesi yaptı.

Savaşta yaşamını yitiren Ukraynalı sporcular hakkında bilgi verdi

Telegram hesabından konuşmayla ilgili açıklama yapan Zelenksi, Bach'a savaş nedeniyle yaşamını yitiren Ukraynalı sporcular hakkında bilgi verdiğini söyledi.

İlgini Çekebilir
2030 Dünya Kupası ev sahipliğinde Ukrayna sürprizi
Habere Git

184 Ukraynalı sporcu hayatını kaybetti

Ukrayna Başkanı, “Şubat ayından bu yana Rusya’nın yaptıkları sonucu 184 Ukraynalı sporcu öldü" dedi.

Zelenksi, Rusya'ya yasak istedi

Zelenski, Rusya’ya spor alanında kısıtlama uygulanması gerektiğini savunmaya devam ederek şöyle konuştu: "Uluslararası arenada tam bir tecrit ancak Rusya'ya yanıt olabilir."

Spor altyapısı için destek talebi

Zelenski'nin bir başka talebiyse savaş nedeniyle hasar gören spor sahalarının yeniden yapılmasıyla ilgili oldu. Ukrayna Başkanı, onarım konusunda Bach ile görüş alışverişinde bulundu ve destek istedi. 

İlgini Çekebilir
IOC, Rusya ile ilgili kararını açıkladı!
Habere Git

İki Ukraynalı futbolcu hayatını kaybetti

Ölen 184 sporcu arasında Karpaty Lviv'in genç takımında forma giyen 21 yaşındaki Vitalii Sapylo ile amatör lig ekiplerinden Gostomel'in oyuncusu Dmytro Martynenko da bulunuyor. 

Şampiyon kick boksçu ve biatlet de var

Ukraynalı şampiyon kick boksçu Maksym Kagal ile  19 yaşındaki eski biatlet Yevgeny Malyshev de hayatını kaybeden isimler arasında bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler