Korkutan tahmin: 'Eğer aşı bulunmazsa...'

15.04.2020 - 10:30 | Son Güncellenme: 15.04.2020 - 10:33

Korkutan tahmin: 'Eğer aşı bulunmazsa...'

Futbol maçlarının oynanamadığı bu dönemde en önemli gündem maddelerinden bir tanesi liglerin tekrar ne zaman başlayacağı. İlk etapta seyircisiz olarak oynanacak maçlara uzun bir süre seyirci alınmayabilir.

Koronavirüs salgını hayatın her alanını önemli ölçüde etkiliyor. Bunların içinde elbette futbol da var. Bir süredir maçlar oynanamıyor ve kulüpler ekonomik anlamda büyük zorluklar yaşıyor. Maçların tekrar başlaması onları bir nebze olsun rahatlatacak olsa da maç günü gelirleri konusunda ciddi sıkıntılar yaşanacak.

Sports Illustrated’a konuşan epidemiyolojist Zach Binney, “Aşı bulunana kadar seyircili müsabakalar oynanamaz” ifadesini kullandı.

Bir araya gelecek her insanın riski artırdığını belirten Binney, “5 kişi 2 kişiden daha tehlikeli. 10 kişi 5’ten, 500 kişi 10’dan, 60.000 kişi 500’ten daha tehlikeli” dedi.

Eğer maçlar uzun bir süre seyircisiz oynanacaksa kulüplerin en önemli gelir kalemlerinden biri olan ‘maç günü gelirleri’ bir hayli düşecek. Böylelikle halihazırda çok zorlanan kulüplerin devamlılıkları konusunda ciddi soru işaretleri doğacak.

Aşı ne zaman piyasaya çıkacak?

Johnson&Johnson firması 30 Mart’ta yaptığı açıklamada koronavirüs aşısının testlerinin eylül ayı itibariyle yapılmaya başlanacağını ve 2021 başında da aşının onaylanabileceği kaydedildi. Fakat bazı uzmanlar aşı için 12-18 aylık sürenin iyimser olduğunu düşünüyor.  

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler