Koronavirüs dinlemedi, yasağı yine deldi!

06.04.2020 - 17:11 | Son Güncellenme: 06.04.2020 - 17:16

Koronavirüs tüm dünyayı tehdit ederken, Almanya aldığı katı kurallarla dikkati çekiyor. Ülkenin bazı bölgelerindeki önlemlerin sert olduğu konuşuluyor. Tam da bu günlerde bir kişi, kısıtlamaları önemsemedi ve defalarca yasakları deldi. Alman basını da o kişinin kim olduğunu açıkladı.

Koronavirüs dinlemedi, yasağı yine deldi!

Koronavirüs salgını tüm dünyayı tehdit ediyor. Almanya'da da COVID-19 riski ve yaşanan ölümlerin artması sebebiyle katı kurallar alınmış durumda. Fakat; bu katı kurallara karşın yasakları tanımayanlar da var. Alman basını o isimlerden birini yazdı.

Ahmet A, Almanya'da kuralları hiçe saydı

AJANSSPOR

Alman basınının haberine göre; 27 yaşında ve Suriyeli bir sığınmacı olduğu belirten Ahmed A'nın ihlaller sebebiyle tekrar hapse girmek durumunda olduğu açıklandı. Ahmed A'nın yasakları birkaç kez ihlal ettiği ifade edildi.

Sözünde durmadı ve çağrılara kayıtsız kaldı

Daha önce serbest kaldığında gazetecilere söz veren Ahmed A, "Önce çocuğuma gideceğim sonra da yürüyüşe çıkacağım. Bundan sonra play-station, futbol ve oyunlarla ilgileneceğim" demişti. Fakat; sözünde durmadı ve tekrar evde kalma çağrısına uymadı.

Herkese evde kalmaları yönünde çağrı yaptı

Elindeki içki şişeleriyle görüntü veren şahıs, "Herkes evde kalsın. Dışarıya çıkmasın" dedi. Ancak; Ahmet A, dün saat 16:00 civarında polis memurları tarafından yasağı ihlal ederken yakalandı. 0.4 promil alkollü olduğu da ifade edildi. 

1 hafta hapis yatacak

Almanya'nın güneydoğusunda ve Bavyera eyaletinde hem Doğu hem de Güney Bavyeraya ait bir şehir olan Landshut bölge mahkemesindeki hakim onu tekrar hapse geri gönderme kararı aldı. Bu sefer ise hapsin 13 Nisan'a kadar sürdüğü belirtildi. Emniyet müdürü Helmut Eibensteiner de yasakların delinmesine taviz verilmeyeceğini ve önleyici tedbirlerin devam edeceğini ifade etti. 

Almanya'da kaç kişi koronavirüsten öldü?

97 binden fazla insanın enfekte olduğu Almanya'da şu ana kadar 1528 kişinin vefat ettiği belirtilmişti. Bayern bölgesinde 25 binin üzerinde kişi virüsten etkilendi ve 444 kişi öldü.

Senin için hazırladığımız haberler