"Koronavirüs dönemi bana yaradı"

30.04.2020 - 12:00 | Son Güncellenme: 30.04.2020 - 12:05

Bundesliga'da Bayer Leverkusen forması giyen Kerem Demirbay, koronavirüs salgını ve etkileri hakkında konuştu. Türk kökenli Alman futbolcu, bu dönemi kendi lehine kullandığını ifade etti. Seyircisiz oynanması planlanan maçlar hakkında da dikkat çeken sözler söyledi.

Almanya Ligi ekiplerinden Bayer Leverkusen'de forma giyen Kerem Demirbay, koronavirüs sonrası ligin yeniden başlamasını iple çekiyor. Salgın döneminde yapılan antrenmanlara alıştığını belirten Demirbay, seyircisiz oynanması planlanan maçlarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

DIŞ HABER/AJANSSPOR

Kerem Demirbay: "Belirsizlik ortamı işi zorlaştırıyor"

Demirbay, "Özellikle ligin ne zaman başlayacağını bilememek, bir belirsizlik ortamı işi zorlaştırıyor. Bunu dürüstçe kabul etmek gerek. Ama biz profesyonel futbolcularız ve durumdan en iyi şekilde faydalanmamız gerekiyor. Şu anda hazırlanıyoruz. Kolay bir durum yok ortada" dedi.

"Ailemle daha fazla vakit geçirme imkanı buldum"

Oğluyla normalde çok fazla vakit geçiremediğini anlatan Kerem Demirbay, "Oğlumla çok zaman geçirememiştim. Bu dönemde daha fazla ailemle vakit geçirme imkanı buldum. Çok güzeldi. Bu olumsuz durumu biraz lehime çevirmeye çalıştım diyebilirim" açıklamasını yaptı.

Kerem Demirbay: "Yemek yapma konusunda yardımseverim"

Evde çalışma yaptığı günlerin nasıl geçtiği hakkında ise Demirbay, "Bahçede epey vakit geçirdim. Her zaman eşimle yemek yapıyorum. Evde yardımcı olduğum şeyler var. Özellikle yemek yapma konusunda yardımseverim" ifadelerini kullandı.

"Seyircisiz maçlar futbolcular için çok zor"

Seyircisiz maçlarla ilgili olarak görüşünü belirten Kerem Demirbay, "Geçiş zor olacak. Özellikle taraftarlarla oynanan maçlarda farklı hikayeler çıkıyor. Ama biz durumu olduğu gibi kabul edeceğiz. Umarım maçlar mayıs ayında yeniden başlar. Bu zorlu aşamada tekrar rekabet edebilmek ve insanlara futbol izlettirmek istiyoruz. Futbolcuların taraftarsız maç oynaması çok zor. Fakat; ligin başlamasını umuyoruz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler